‘Sint in de stad’, het nieuwe multiculturele Sinterklaaskinderboek

Het is bijna Sinterklaas in Blauwwaterland, maar dit jaar gaat er wat veranderen. Sinterklaas en de koning van Blauwwaterland hebben besloten om niet de verjaardag van de Sint, maar die van Zwarte Piet te vieren. Het land staat op zijn kop, ook al omdat Sint niet alleen met zwarte Piet komt, maar ook met een witte Piet, een rode, een gele en een bruin-en-witte Piet. Alle rassen worden vertegenwoordigd.

Hoe kwam Sinterklaas erbij om er nieuwe pieten bij te halen? En gaat het feest wel door nu er zo van de traditie wordt afgeweken?

Dat feest, dat gaat dus heus wel door!

Auteur Mireille de Vries-Numbi heeft op haar geheel eigen, onbevangen wijze de problemen rond Zwarte Piet in dit prachtige boek voor kinderen vanaf 6 jaar verwerkt. En net als in haar andere boeken, is Mireille positief en optimistisch. Ze gelooft in de multiculturele samenleving. Dat feest, dat gaat dus heus wel door!

‘Sint in de stad’ is het derde boek van Mireille de Vries-Numbi en sluit prachtig aan bij het motto Feest! van de zestigste Kinderboekenweek, die dit jaar heeft plaatsgevonden van 1 tot en met 12 oktober.

Sint in de stadHet boek wordt uitgegeven door de Stichting Blauwwaterland Uitgevers. De illustraties zijn gemaakt door Tineke Carli-Liewes.

Eerder zijn van de hand van Mireille de Vries-Numbi verschenen: ‘Avonturen van Friso’ en ‘Bruin & Wit’. Van dit laatste heeft ze al 1400 exemplaren verkocht sinds de zomervakantie.

Meer informatie
Meer informatie vind je op de website van Stichting Blauwwaterland Uitgevers.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?