Zon op je bol… bescherm je haar tot het groen ziet

Komende dagen is de zon weer in aantocht of ga je nog op vakantie naar een zonnig oord. Vaak haal je allerlei middeltjes in huis tegen verbranden. Voor je lijf, gezicht, lippen. Maar vergeet ook niet om naast je huid ook je haar te beschermen tegen UV-straling. Maar wel op een verantwoorde, groene manier natuurlijk. 

Wist je dat je hoofdhuid 8 tot 10 keer sneller veroudert dan je gezicht en zelfs 12 keer sneller dan je lichaamshuid? Goed beschermen dus! Dat kan natuurlijk met een petje, sjaal of leuke haarband… maar een aantal haarverzorgingsproducten van O’right beschermen en verzorgen het haar en de hoofdhuid ook tegen de zon.

Recoffee

Recoffee-olie is een bron van antioxidanten en wordt gewonnen uit 100% gerecycled koffiedik. Geschikt voor droog en beschadigd haar. Herstelt de vochtbalans en heeft een natuurlijke UV-bescherming. Recoffee-olie heeft een anti-aging effect op de hoofdhuid. Met colorsafe-formule, dus ook geschikt voor gekleurd haar.

Rose Hip Seed Oil

Rozenbottel bevat oliën die rijk zijn aan verschillende onverzadigde aminozuren en een UV-filter. Daarnaast bevat het vitaminen A, B, C, E en F. Kortom, allemaal natuurlijke stoffen die helpen het haar gezond te houden van binnenuit. Anti-oxidanten herstellen de vitaliteit van de haarschacht. De olie is rijk aan voedingstoffen die droog haar intensief hydrateert. Vermindert statisch haar en beschermt tegen de zon.

Green Tea Regulate Hair Mist

Gecertificeerde organische groene thee extracten beschermen het haar tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals UV-straling, vrije radicalen en chloor/zout. De hydraterende spray zorgt voor een betere doorkambaarheid en is geschikt voor gekleurd, beschadigd en/of droog haar. Aan te raden om voor het zonnen of zwemmen als beschermer van het haar te gebruiken. Daarnaast is het een pre-moisturizer om je haar te beschermen tegen hitte van een föhn/stijltang. Het is een leave-in conditioner en verzwaart niet.

Smoothing Hair Lotion

Fijn of futloos haar krijgt een volumeboost door de gecertificeerde goji bes-extracten en actieve aminozuren. De Smoothing Hair Lotion maakt pluizig haar weer zacht, anti-statisch en handelbaar. Het geeft extra bescherming tijdens behandelingen met de krul- of stijltang (heat protection tot wel 230 graden), dat geldt dus ook voor de zon. Met zijdezacht haar als resultaat met een natuurlijk mooie glans. Ideaal om weerbarstig haar glad te föhnen.

Groene haarverzorging

Plastic is uitgevonden als zegening voor ons leven. Er is geen product meer te bedenken dat niet in combinatie met plastic is gemaakt. Ondertussen is het duidelijk dat deze zegen een vloek is geworden voor onze wereld. De zeeën raken vervuild en onze eigen voedselketen vergiftigd.

Het World Economic Forum (WEF) schat in dat wereldwijd de productie van plastic stijgt tot 1.124.000.000 ton. Hiervan verdwijnt zo’n 90% na éénmalig gebruik in het milieu. Geschat wordt dat er in 2050 meer plastic afval in de oceanen drijft, dan dat er vissen zijn.

O’right ontwikkelt verpakkingen die zoveel mogelijk in balans met het milieu zijn. Het streven is om natuurlijke en composteerbare of herbruikbare verpakkingsmaterialen te gebruiken. Het uitgangspunt van O’right is dat alle producten die worden ontwikkeld een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens, sociale- en maatschappelijke ontwikkeling en een beter milieu. O’right streeft ernaar het meest groene haarverzorgingsmerk te worden. De ‘O’ in O’right symboliseert onze planeet, de Aarde, en ‘right’ staat voor de duurzame doelstelling.

Ook je haar op een groene manier verzorgen? Ga dan naar www.hairoright.nl.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?