Een plaag van geweld: Het schokkende verhaal van moderne slavernij

Oscar zit als versteend in zijn stoel wanneer hij tijdens een seminar het verhaal hoort over het onrecht dat de armsten in de wereld wordt aangedaan. Hij besluit niet de andere kant op te kijken en gaat een spannende aan en verdiept zich in dit fenomeen. Tijdens een bezoek aan India kijkt hij het kwaad van slavernij en mensenhandel in de ogen. Een reis om nooit te vergeten…

Een plaag van geweld is een fictief verhaal achter de ware cijfers van slavernij en de handel in kinderen voor de seksindustrie. Aan de basis van dit boek ligt het boek The Locust Effect, waarin Gary Haugen, directeur van mensenrechtenorganisatie International Justice Mission (IJM), betoogt dat voor de aanpak van armoede een nieuwe visie nodig is.

Onrecht

‘Een klein boek over een groot probleem. Slavernij bestaat nog steeds. Kinderen, vrouwen en mannen worden op grote schaal gemarteld. Durf je te laten raken door ‘Een plaag van geweld’. En… kom in actie!’ – Peter R. de Vries

In Een plaag van geweld laat auteur Henk Jan Kamsteeg zien hoe zwaar de allerarmsten het te verduren hebben in onze wereld. Niet alleen omdat ze arm zijn, maar vooral ook omdat ze nergens veilig zijn en niet beschermd worden door wat wij in het westen als normaal beschouwen: een rechtssysteem waarop je een beroep kunt doen als je onrecht wordt aangedaan.

Een van de meest schrijnende gevolgen hiervan: 46 miljoen mensen leven op dit moment in slavernij, meer dan ooit tevoren in de geschiedenis. Een groot deel van hen bestaat uit kinderen. En om het nog erger te maken: 2 miljoen van die kinderen worden geëxploiteerd in de seksindustrie.

Een plaag van geweldPijnlijk, maar hoopvol

‘In zijn rol als Manager Storytelling weet Henk Jan het niet-eenvoudige, pijnlijke, afschuwelijke en toch hoopvolle verhaal te vertellen van moderne slavernij. Van een plaag van geweld tegen de allerarmsten. Van kapotte rechtssystemen. Maar ook, het verhaal van transformatie’, aldus Caroly Houmes, directeur IJM in Nederland. 

Auteur Henk Jan Kamsteeg is manager Storytelling bij IJM. Hij schreef eerder diverse boeken over (zelf)leiderschap, zoals Dienend Leiderschap, De kracht van het compliment en Pure Winst.

Een plaag van geweld

Het schokkende verhaal van moderne slavernij
Henk Jan Kamsteeg
€ 12,-, inclusief verzendkosten
ISBN 9789082668902

Te bestellen via www.ijmnl.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?