Over

Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.

De wereld dichterbij

De ander. Interessant of eng? Zo nieuwsgierig als wij zijn, vinden wij ‘de ander’ interessant natuurlijk. En jij wellicht ook. Je komt bijvoorbeeld tijdens je reizen in aanraking met vele culturen. Want binnen een dag kun je aan de andere kant van onze wereld zijn. Met een portie mededogen, interesse en no nonsense brengen wij het verhaal van ‘die ander’ op je beeldscherm en verbinden je met de wereld. Voel je mondiaal verbonden.

Je zou het – als je de traditionele media volgt – bijna vergeten, maar er vindt niet alleen maar een ‘clash tussen culturen‘ plaats. Integendeel. En dát lichten wij uit. Juist nu, in deze tijd waarin vele bevolkingsgroepen marginaal neergezet worden.

Volg je fascinatie en lees waarom de bevolking van Kameroen njangi ‘speelt’, waarom vrouwen in China hun voeten inbonden en dat de Amish van Pennsylvania heus wel door de drive-thru rijden.

Draag je mondiale verbondenheid ook uit!

Voor ons online magazine dat zich bevindt op het snijvlak van journalistiek en Culturele Antropologie zijn wij altijd op zoek naar contributors – jong, oud, man, vrouw, student, professional. Wat je achtergrond ook is, zolang jij je passie rond culturen wil delen of inzicht wil geven in culturen (op vrijwillige basis), ben je van harte welkom in ons team!

Van multiculturele recepten tot wetenschappelijke resultaten en van boekrecensies tot columns. Anderen meer laten weten over de Hmong in Vietnam, de Yanomami in Brazilië, je Marokkaanse buren of Afrikanen in diaspora? Neem vrijblijvend contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Wij bieden een verdiepend platform voor jouw schrijftalent, met

  • de gelegenheid tot het ontwikkelen van je schrijfcompetenties.
  • een leerervaring met feedback op je artikelen.
  • de mogelijkheid om evenementen als pers bij te wonen en verslag te leggen.
  • een team van enthousiaste schrijvende wereldburgers

Eventuele papers of afstudeeronderzoeken die culturengerelateerd zijn, mag je ook publiceren op Wereld van Culturen. Neem dan ook contact met ons op en wij laten van ons horen!

*Wil je geïnterviewd worden over je culturele passie? Stuur ons een e-mail!

Auteurspagina

Meer weten over de auteurs van Wereld van Culturen? Bekijk dan onze auteurspagina.

Onze header-afbeelding is van de fantastische fotograaf sasint, op Pixabay.