Over

Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen; een gevoel dat we willen overbrengen. 

Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?

De wereld dichterbij

Met Wereld van Culturen proberen we een bescheiden bijdrage te leveren aan het tot elkaar komen. Je zou het – als je de traditionele media volgt – bijna vergeten, maar er vindt niet alleen maar een ‘clash tussen culturen‘ plaats. Integendeel. En dát lichten wij uit. Juist nu, in deze tijd waarin vele bevolkingsgroepen marginaal neergezet worden. Met berichten die misschien helpen je referentiekader verder te vormen om nader tot elkaar te komen. Van dichtbij, maar ook van verder weg. Met het verhaal van ‘de ander’ op je beeldscherm willen we je verbinden met de wereld;  je mondiaal verbonden laten voelen.

Lees bijvoorbeeld waarom de bevolking van Kameroen njangi ‘speelt’, waarom vrouwen in China hun voeten inbonden en dat de Amish van Pennsylvania heus wel door de drive-thru rijden.

Draag je mondiale verbondenheid ook uit

Voor ons online magazine dat zich bevindt op het snijvlak van journalistiek en Culturele Antropologie zijn wij altijd op zoek naar contributors. Wat je achtergrond ook is, zolang jij je passie rond culturen wil delen of inzicht wil geven in culturen of mondial thema’s, ben je van harte welkom in ons team! Het is op vrijwillige basis; Wereld van Culturen is een project dat geheel draait op inzet van vrijwilligers, van contributors tot de oprichters.

Van multiculturele recepten tot wetenschappelijke resultaten en van boekrecensies tot columns. Anderen meer laten weten over de Hmong in Vietnam, de Yanomami in Brazilië, je Marokkaanse gemeenschap of diaspora? Neem vrijblijvend contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Wij bieden een verdiepend platform voor jouw schrijftalent, met:

  • de gelegenheid tot het ontwikkelen van je schrijfcompetenties;
  • de mogelijkheid om evenementen als pers bij te wonen en verslag te leggen;
  • een team van enthousiaste schrijvende wereldburgers.

Eventuele papers of afstudeeronderzoeken die culturengerelateerd zijn, mag je ook publiceren op Wereld van Culturen. Neem dan ook contact met ons op en wij laten van ons horen.

*Wil je geïnterviewd worden over je culturele passie of mondiale betrokkenheid? Stuur ons een e-mail!

Auteurspagina

Meer weten over de auteurs van Wereld van Culturen? Bekijk dan onze auteurspagina.

Onze header-afbeelding is van de fantastische fotograaf sasint, op Pixabay.