Over

Online magazine met passie voor culturen, dat is wat Wereld van Culturen is. We zijn gefascineerd door de verschillende culturen in de wereld. We kijken voorbij grenzen en halen de wereld voor je dichterbij. Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.

De wereld dichterbij

De ander. Eng? Of juist heel interessant? Zo nieuwsgierig als wij zijn, vinden wij dat laatste natuurlijk. En jij wellicht ook. Je komt bijvoorbeeld tijdens je reizen in aanraking met vele culturen. Want binnen een dag kun je aan de andere kant van onze planeet zijn. Zo ver weg is die ‘andere’ cultuur, dat ‘exotische’ volk en dat ‘vreemde’ land niet meer.

Je zou het – als je de traditionele media volgt – bijna vergeten, maar er vindt niet alleen maar een ‘clash tussen culturen‘ plaats. Integendeel. En dát lichten wij uit. Juist nu, in deze tijd waarin vele bevolkingsgroepen marginaal neergezet worden.

Volg je fascinatie en lees waarom de bevolking van Kameroen njangi ‘speelt’, waarom vrouwen in China hun voeten inbonden en dat de Amish van Pennsylvania heus wel door de drive-thru rijden.

Draag je fascinatie voor culturen ook uit!

Deel jij deze fascinatie voor verschillende culturen in de wereld? En hou je van schrijven, foto’s of video’s maken? Dan heten we je van harte welkom in ons team! (op vrijwillige basis). Van multiculturele recepten tot wetenschappelijke resultaten en van boekrecensies tot columns. Anderen meer laten weten over de Hmong in Vietnam, de Yanomami in Brazilië, je Marokkaanse buren of Afrikanen in diaspora? Stuur ons een e-mail met je motivatie en wij nemen contact met je op.

Wij bieden een verdiepend platform voor jouw schrijftalent, met

  • de gelegenheid tot het ontwikkelen van je schrijfcompetenties
  • een leerervaring met feedback op je artikelen
  • de mogelijkheid om evenementen als pers bij te wonen en verslag te leggen
  • een team van enthousiaste schrijvende wereldburgers

Eventuele papers of afstudeeronderzoeken die culturengerelateerd zijn, mag je ook publiceren op Wereld van Culturen. Jouw ijver gepubliceerd zien? Neem dan ook contact met ons op en wij laten van ons horen!

*Wil je geïnterviewd worden over je culturele passie? Stuur ons een e-mail!

Auteurspagina

Meer weten over de auteurs van Wereld van Culturen? Bekijk dan onze auteurspagina.

Onze header afbeelding is van de fantastische fotograaf sasint, op Pixabay.

2 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Lettertype formaat aanpassen
Contrast