Auteurs-2

Heb je een enorme passie voor culturen, je medemens én schrijven? Dan ben je hier op je plek! Check meer over het contributorschap op Wereld van Culturen.

Claudia Kuijs-GrannetiaClaudia Kuijs-Grannetia

Claudia Kuijs-Grannetia interesseert zich al van kinds af aan voor verre landen en culturen. Hoe leven andere mensen? En wat beweegt hen? Niet voor niets is ze Geschiedenis en Religiestudies gaan studeren. En nog altijd kijkt ze graag om zich heen. Zo heeft Claudia tijdens rondreizen een aantal bijzondere landen aangedaan: Iran, Israël, Brazilië, Jordanië en Marokko. Tegenwoordig combineert ze haar interesse met haar passie voor schrijven. Met haar bedrijf ‘Taalmuis’ is ze een bevlogen tekstschrijver die in én met haar teksten de mens centraal zet. Lees het op www.taalmuis.nl.

Lees haar artikelen >>

Laura van Heun

Laura heeft een passie voor alles wat ‘anders’ is en deelt graag haar kennis en inzichten met anderen. Tijdens haar studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies heeft ze onderzoek gedaan in Ghana en Suriname. Daarna heeft ze ruim 2.5 jaar in Suriname gewoond en gewerkt, in de toerisme sector en als allround (project) management consultant. Inmiddels is Laura terug in Nederland en werkt ze als veranderkundige in de publieke sector, ook in dit werk staat cultuur weer centraal. Daarnaast blijft ze schrijven over wat haar opvalt en bezig houdt. Bezoek haar blog op lauravanheun.wordpress.com.

Lees haar artikelen >>

Robin de BontRobin de Bont

Robin heeft in augustus 2016 haar opleiding Culturele Antropologie afgerond en is nu in het bezit van een bijbehorend Bachelor- en Masterdiploma. Haar interesses liggen vooral bij landen als India en het eiland Bali, waar ze ook onderzoek heeft gedaan voor haar studie. India’s bruidsschat en het heilige water van Balinese Hindoes waren hierbij de onderwerpen. Schrijven, culturen en de wereld zijn nog steeds haar passies en nu is ze op zoek naar een inspirerende baan waar ze haar kennis kan toepassen en verbreden. Lees meer van Robin op pindat.com.

Lees haar artikelen >>

Roos de BoerRoos de Boer

Roos de Boer is een bevlogen antropologe die graag leert van de mensen om haar heen. Tijdens haar Bachelor Antropologie en Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit deed ze een klein onderzoek naar de heilige koe in Udaipur, India. Een deel van haar Bachelor volgde ze aan Martyrs University in Oeganda, waar ze anderhalf jaar verbleef. Voor haar Master in Antropologie keerde ze terug naar Nijmegen. Haar afstudeeronderzoek richtte zich op de waardes die koeien hebben voor verschillende herdersvolken in het zuiden van Tanzania. Na het afronden van haar studie is ze naar Kameroen vertrokken waar ze op het moment stage loopt bij de Global Medicare Foundation.

Lees haar artikelen >>

Zinzi Zegers

Zinzi Zegers studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en verkent sindsdien de wereld als aspirant journalist, fotografe en reisbegeleidster. Ze woonde onder meer ruim drie jaar in Oeganda, waarover ze schrijft op haar website sprekendebeeldenblog.wordpress.com.

Lees haar artikelen >>

Anne-Jitske van DaalenAnne-Jitske van Daalen

Als klein meisje groeide Anne-Jitske op in een piepklein dorpje, maar was vastberaden dat er meer in de wereld speelde dan alleen de dagelijkse beslommeringen in het plaatsje. Een grondbeginsel van haar wereldbeeld was geschapen. Afgestuurd als Algemeen Sociaal Wetenschapper op multiculturalisme, houdt ze zich vandaag de dag bezig als hoofdredacteur van haar online magazine met het verbinden van mensen door een kijkje te geven in andermans cultuur.

Lees haar artikelen >>

Inge van RijswijkInge van Rijswijk

Inge heeft van nature een interesse in de culturele mens. Voor haar bachelor Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie studeerde ze een half jaar in Mexico en deed onderzoek in Ghana. De master Visual Anthropology heeft ze afgerond aan de universiteit van Manchester. Werken van haar hand zijn te vinden op www.ingevanrijswijk.com.

Lees haar artikelen >>

Jelmer Jetten

Jelmer Jetten

Jelmer Jetten is gek van gezond leven, werkzaam bij Trendhim en woont in Denemarken.

Lees zijn artikel >>

Trudeke VuijkTrudeke Vuijk

Trudeke Vuijk is antropologe. Ze heeft onderzoek gedaan in een aantal landen in Afrika. De beeldvorming over Afrika vindt ze veel te eenzijdig en om die reden wil ze graag een bijdrage leveren aan een genuanceerder en veelzijdiger beeld over Afrika. Daarom biedt ze lezingen en cursussen aan over Cultuur en Geschiedenis van Afrika. Meer informatie hierover is te vinden op www.afrika-lezingenencursussen.nl.

Lees haar artikelen >>

Linda FernandezLinda Fernandez

Linda Fernandez, cultureel antropoloog en socioloog, deed twee maanden onderzoek naar multiculturele identificaties onder hoogopgeleide zigeunervrouwen in Sevilla.

Lees haar artikel >>

Daniël de GruiterDaniël de Gruiter

Daniel de Gruiter is van Nederlands/Indonesische afkomst en woont sinds 2002 in Azie. Na China, Indonesië en Vietnam heeft hij zijn permanente verblijf in Cambodja samen met zijn vrouw en drie kinderen en woont een kleine 7km van de machtige tempels van Angkor.

Lees zijn artikelen >>

Afbeelding van Peter H via Pixabay