Wayuu Mochila bag van Colombiaanse Wayuu stam nu verkrijgbaar bij MoreThanHip

Een hippe tas voor de zomer in trendy boho Ibiza-stijl. In vrolijke felle kleuren of juist in rustiger en neutralere aardetinten. Maar altijd met een uniek patroon. Dat is de Wayuu Mochila bag. Deze schoudertassen worden met de hand gehaakt en geweven door vrouwen van het Wayuu volk in Colombia, die een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. De Wayuu Mochila’s zijn nu te koop in de eco & fair webshop MoreThanHip.

De kunst van het maken van Mochila tassen wordt gezien als een symbool van wijsheid, intelligentie en creativiteit.

Wayuu Mochila bagWayuu Mochila bags passen helemaal in het modebeeld van zomer 2015. De geometrische patronen en veelal heldere kleuren geven deze tassen een vrolijke, hippe uitstraling. Elke Wayuu Mochila tas is gehaakt; de schouderband wordt geweven. Met een diameter van 23 cm en een hoogte van 30 cm is een Mochilla lekker ruim. De tas sluit af door het koord met de kwasten aan te trekken en er een knoop in te maken. De geweven schouderband (circa 100 cm) is lang genoeg om de tas aan de schouder of kruislings te dragen.

Behoud van de Wayuu cultuur

Deze tassen worden met de hand gemaakt door de Wayuu, een inheems Colombiaans volk. De Wayuu staan bekend om hun prachtige Mochila bags, ‘Susu’ in hun eigen taal. Elke Wayuu Mochilla bag heeft een uniek geometrische patroon die aspecten van de cultuur en het leven van de Wayuu stam symboliseren. De kunst van het maken van Mochila tassen wordt dan ook gezien als een symbool van wijsheid, intelligentie en creativiteit. De haak- en weeftechnieken gaan over van moeder op dochter en spelen een belangrijke rol bij het behoud van de Wayuu traditie.

De Wayuu Mochila tassen zijn voor € 99,- te bestellen op www.morethanhip.nl. De verzending is gratis.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?