Robuust, compact en waterdicht – De nieuwe FUJIFILM FinePix XP120

Fujifilm komt met een nieuwe camera: de FUJIFILM FinePix XP120. De nieuwe FUJIFILM camera is een compacte en lichtgewichte camera die geschikt is voor diverse buitensport activiteiten. Maar natuurlijk ook handig als je op je verre reis de prachtige culturen van deze wereld vastlegt.  Het is een camera die zich graag blootstelt aan de elementen van de natuur.

Overal ter wereld kun je hem gebruiken. Zo is de FUJIFILM FinePix XP120 waterdicht tot een diepte van wel 20 meter en valbestendig tot een hoogte van 1.75 meter. De stoere FinePix XP120 vreest ook de kou niet, want hij is vorstbestendig tot -10°C. Bovendien is de behuizing ook nog eens stofdicht waardoor zand geen vat op hem zal krijgen. Dus ga er met een gerust hart mee mountainbiken, snowboarden of skiën. De camera kan door zijn rubuustheid ook door kinderen onbezorgd gebruikt worden.

Onbewogen opnames

Binnen onze redactie bevinden zich een aantal (amateur)fotografen die enthousiast worden van een goede camera. Een camera die mooie scherpe beelden schiet, met een mooie groothoek, daar worden wij blij van. Nu is de FinePix XP120 geen spiegelreflex met eenzelfde groothoek dat op spiegelreflexcamera’s mogelijk is. Maar de camera biedt wel een 5x optisch zoomobjectief dat start bij 28mm groothoek waarmee prachtige landschapsopnames kunnen worden gemaakt. De camera is een stuk lichter en robuuster dan een spiegelreflex, wat het schieten van je favoriete cultuur in barre omstandigheden toch echt een stuk makkelijker maakt.

Daarnaast, en daar worden wij pas echt blij van, beschikt de FinePix XP120 over een functie voor optische beeldstabilisatie. Daarmee wordt onscherpte dat door beweging wordt veroorzaakt, verkleind. De camera is daardoor in staat om toch scherpe opnames te maken in situaties met weinig licht. Niets is zo vervelend dan een onscherpe foto. De jarenlange ervaring die FUJIFILM heeft op het gebied van perfecte kleurreproductie zorgt er bovendien voor dat kleuren in iedere situatie mooi blijven.

Nieuwe cinematografische functies

De FUJIFILM FinePix XP120 biedt een nieuwe cinematografische functie waaronder het maken van foto’s met bewegende elementen. Deze bewegende elementen zorgen voor een sterk contrast tussen niet bewegende gedeeltes in de foto waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ook beschikt de camera over de mogelijkheid voor het maken van time-lapse opnames.

FUJIFILM FinePix XP120

FUJIFILM FinePix XP120

Andere features

De FUJIFILM FinePix XP120 beschikt over een groot 3.0 inch hoge resolutie LCD scherm met 920.000 pixels en weegt slechts 203 gram. Het LCD scherm is voorzien van een ontspiegelende laag. Daardoor ontstaat een helder beeld waardoor het LCD scherm altijd goed is af te lezen, ook in fel zonlicht of onderwater.

De helderheid van het LCD-scherm past zich automatisch aan de hoeveelheid omgevingslicht aan en zorgt niet alleen voor optimale zichtbaarheid, maar voorkomt ook onnodig batterijverbruik. De grootte en de plaatsing van de functieknoppen dragen bij aan een optimaal gebruikersgemak. De handgreep is groot genoeg om het toestel met één hand te bedienen, zelfs als je handschoenen draagt bijvoorbeeld tijdens het skiën.

Films opnemen is eenvoudig dankzij de speciale filmknop. De camera is verder voorzien van diverse bewerkingsmogelijkheden, zoals Movie Trimming voor het verwijderen van ongewenste fragmenten, en Movie Join, dat losse fragmenten samenvoegt.

Je films en foto’s direct delen

De FinePix XP120 beschikt over draadloze WiFi die je in staat stelt voor het op afstand maken van foto’s en video’s met behulp van de FUJIFILM Camera Remote App.  Met een simpele handeling is het daarmee ook mogelijk om foto’s direct te delen op social media.

Kortom, om je favoriete culturen vast te leggen in uitdagende omstandigheden, lijkt ons dit een geschikte camera. De adviesprijs bedraagt € 219.-. Voor meer informatie over de FUJIFILM FinePix XP120 en uitleg over de mogelijkheden, surf naar www.fujifilm.eu/nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?