Marokkaanse amandelkoekjes voor energie tijdens de Ramadan

Ramadan

Ramadan is ruim een week aan de gang en dus wordt het hoog tijd dat we namens Wereld van Culturen alle deelnemers een hele goede en voorspoedige Ramadan toewensen!

Waar we dat vorig jaar deden met een recept voor harira, doen we dat dit jaar met zoetigheid: Marokkaanse amandelkoekjes voor energie tijdens de Ramadan.

Benodigdheden voor ongeveer 30 koekjes

500 gram fijngemalen amandelen
250 gram suiker
1 eetlepel boter
3 eieren
1/2 citroen schil
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel oranjebloesemwater
100 gram poedersuiker

Bereiding

Meng de amandelen met de suiker fijn, heel fijn. Meng daarna alle ingrediënten samen en kneed het tot een plakkerig deeg. Maak hiervan kleine balletjes en rol ze hierna door de poedersuiker.

Druk de balletjes met je vinger een heel klein beetje plat in het midden. Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 160 C 12 tot 15 minuten.

Recept oorspronkelijk geplaatst op My Taste door Dulce fresa. Afbeelding: de koekjes die ik heb gekregen van mijn Marokkaanse buurvrouw.

 

Anne-Jitske van Daalen
Als klein meisje groeide Anne-Jitske op in een piepklein dorpje, maar was vastberaden dat er meer in de wereld speelde dan alleen de dagelijkse beslommeringen in het plaatsje. Een grondbeginsel van haar overtuigingen was geschapen. Afgestuurd als Algemeen Sociaal Wetenschapper op multiculturalisme, houdt ze zich vandaag de dag bezig met het verbinden van mensen via culturele waardering en bewustwording van een mondiaal gevoel van verbondenheid middels Wereld van Culturen.