Rode Kruis heeft giro 6868 voor slachtoffers aardbeving Marokko geopend

Het Rode Kruis heeft giro 6868 vanwege de hevige aardbeving in Marokko geopend. Daarbij kwamen volgens de autoriteiten zeker 2000 mensen om het leven. Hulpverleners van het Rode Kruis verzorgen getroffenen van de beving met eerste hulp, medische hulp en psychosociale hulp.

Op giro 6868 kan direct geld worden overgemaakt voor de hulpverlening van de Marokkaanse Rode Halve Maan, zoals het Rode Kruis daar heet. Zij helpen met eerste hulp, maar ook met vervoer van gewonden naar ziekenhuizen en psychosociale ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Dat doen hulpverleners onder andere in de stad Marrakech en in de provincie Taroudant, ten zuiden van de stad.

Slechte toegang 

De aardbeving vond vrijdagavond laat plaats in het Atlasgebergte, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Marrakech. De aardbeving trof de provincie Al Haouz het hardst. Veel van de getroffen plaatsen liggen in afgelegen gebied en zijn vanwege de aardbeving moeilijk te bereiken, omdat wegen beschadigd raakten. Dit maakt het lastig om de mensen die het nodig hebben hulp te bieden. Ook is het moeilijker een inschatting te maken van de omvang van de ramp.  

Hulpverlening op gang  

Vrijwilligers van de Marokkaanse Rode Halve Maan, zoals het Rode Kruis daar heet, ondersteunen sinds vrijdagavond zoek- en reddingsoperaties en brengen noodhulpgoederen naar de getroffen gebieden. Het gaat om dekens, eten, hygiënekits, tenten en ook schoon drinkwater is belangrijk.  

Daarnaast verlenen zij eerste hulp, medische hulp en psychosociale hulp aan mensen die geraakt zijn door de beving. De Marokkaanse Rode Halve Maan werkt aanvullend op de lokale autoriteiten. 

Doneren 

Doneren kan via de website van het Rode Kruis of via IBAN-nummer NL83INGB0000006868. 

(Afbeelding: GNU Free Documentation License).

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?