Che, My Brother

Op 9 oktober 1967 was Ernesto Che Guevara, de Marxistische guerrilla leider van de Cubaanse revolutie, ontvoerd en daarna geëxecuteerd. Toen zijn familie dit las op de voorpagina’s van de kranten, had de familie besloten om te zwijgen naar buiten toe. 

Vijftig jaar later

Vijftig jaar later doorbreekt Che’s jongere broer, Juan Martin, de stilte. Hij vertelt over zijn herinneringen aan Che Guevara en deelt zijn perspectief over één van de meest iconische figuren van de vorige eeuw. Hij herinnert Che als een idealist, een avonturier, maar zeker ook als een betrokken intellectueel. Ook beschrijft Juan het gezin waar ze uit komen, met hun excentrieke en gecultiveerde bohemien ouders, dat ten grondslag lag aan Che’s politieke bewustwording.

Inspiratie

Deze autobiografie schijnt een licht op een persoon die vandaag de dag nog steeds symbool staat voor revolutionaire acties. En op iemand die een bron van inspiratie blijft voor velen die geloven dat een strijd voor een betere wereld niet tevergeefs is.

Zoals Nelson Mandela heeft gezegd: ‘We eren de grote Che Guevara, wiens revolutionaire acties, ook op ons eigen continent, te krachtig waren om, ondanks alle censuur door de gevangenis, voor ons verborgen te blijven. Che is een inspiratiebron voor alle mensen die vrijheid waarderen. We zullen voor altijd zijn nagedachtenis eren.’

Che, my brotherChe, my brother

Door: Juan Martin Guevara en Armelle Vincent
240 pagina’s
Uitgeverij: Polity

Gereleased in april 2017

Hardcover: €23.79
ISBN: 9781509517756

E-book: €25.57
ISBN: 9781509517787

Te verkrijgen via Wiley.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?