Win kaartjes voor 1001 Inventions

De tentoonstelling 1001 Inventions laat je verwonderen over de vele bekende uitvindingen die afkomstig zijn uit de moslimbeschaving. Wist jij dat je parfum afkomstig is uit het Gouden Tijdperk van deze beschaving? En dat de oudste nog steeds bestaande universiteit is gesticht door Fatima al-Fihri in Fez, Marokko?

Deze en nog meer wetenschappelijke bevindingen, technologische uitvindingen en culturele ontdekkingen uit de Gouden Eeuw van de moslimbeschaving zijn tot en met 1 januari 2015 te bewonderen in ‘Post Rotterdam’.

Wil jij ook versteld staan hoeveel bekende uitvindingen en ontdekkingen van de hand van pioniers uit  de moslimbeschaving zijn? Laat dan een bericht achter onder ons artikel over deze tentoonstelling. Klik daarvoor hier.

Wedstrijdvoorwaarden

Onder de deelnemers worden twee vrijkaartjes verloot. Reacties dienen niet aanstootgevend en respectloos te zijn. Zie verder de algemene wedstrijdvoorwaarden.

Wedstrijd gesloten.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?