Will China Dominate the 21st Century? – Jonathan Fenby

Will China dominate the 21st century? - Jonathan Fenby

De spectaculaire groei en uitbreidende globale rol van China heeft geleid tot het idee dat we in de 21e eeuw gedomineerd worden door de laatste grote staat ter wereld die geregeerd wordt door een communistische partij. In deze nieuwe editie van zijn alom geprezen boek, laat China expert Jonathan Fenby zien dat deze aanname onjuist is.

Systeem onder druk

Fenby presenteert een analyse van China dat onder leiding van Xi Jinping laat zien dat de uitdagingen waarmee het land geconfronteerd wordt globale dominantie in de weg staan. Door de snelle groei van het land heeft het te dealen met politieke, economische, sociale en internationale issues, die allen het systeem onder druk zetten.

Scherpzinnige analyse

Gebasseerd op de uitgebreide kennis van hedendaags China en zijn nauwkeurige analyse van het leiderschap van Xi, biedt Fenby met deze scherpzinnige analyse een kijk op een land waarbij de focus op haar toekomst belangrijker is dan uitgaan van allerlei veronderstellingen.

Lees bijvoorbeeld een recent artikel van Jonathan Fenby over de onjuiste aannames over China als globaliserend leider in Prospect Magazine.

Jonathan Fenby is voormalig redacteur van Observer and South China Morning Post en één van de oprichters en managing director van Trusted Sources Research Service. Hij is schrijver van diverse populaire boeken over China, waaronder Tiger Head, Snake Tails (2013) en The Penguin History of Modern China (2009).

Will China Dominate the 21st Century?

Paperback $12.95
144 pagina’s
ISBN: 978-1-5095-1097-9
Uitgeverij: Polity

Verkrijgbaar via Wiley.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?