Barcelona Express 2018 – waar het avontuur van team MoJo begon…

Team MoJo Barcelona Express 2018

Wereld van Culturen is proud sponsor van team MoJo! Het team doet mee aan de Barcelona Express 2018: vanaf juli gaan ze al liftend van Amsterdam naar Barcelona. De winnaar van deze editie maakt kans op een mooie prijs (lees wereldreis!). Er worden tonnen aan CO2 bespaart en via de ‘International Tree Foundation’ bomen geplant in ontboste gebieden in Kenia. You Only Live Once, right? Team MoJo gaat ervoor!

Al scrollend op Facebook kwam ik, Joëlle, een filmpje tegen over The Barcelona Express. Wat? Ja, dat dacht ik ook. Ik liet het filmpje aan mijn moeder, Monique, zien en ging de hond uitlaten. Toen ik terug kwam, vroeg ik wat zij ervan vond en ze zei: ‘Ik heb ons ingeschreven!’. En daar begon ons avontuur als team MoJo…

The Barcelona Express

The Barcelona Express is een lifterswedstrijd naar Barcelona. ‘Jullie zijn gek geworden’, hoorden wij vaak. Ja, misschien wel. Maar dit is toch gaaf? Ongeveer 300 teams doen mee aan deze wedstrijd. Vanuit verschillende steden kun je vertrekken, namelijk: Amsterdam, Brussel en Parijs. Wij zullen dus, al lopend en vooral liftend, 1500 km afleggen van Amsterdam naar Barcelona. Op 1 juli 2018 vertrekken wij en komen op 6 juli aan in Barcelona.

The Barcelona Express wordt opgesplitst in etappes waarbij telkens de tussenstand wordt opgemeten. Het einde van een etappe bevindt zich steeds op een unieke locatie langs de route van (geldt voor ons) Amsterdam naar Barcelona, waar je kunt kamperen en er ’s avonds een feest wordt georganiseerd. Iedere ochtend krijgt iedereen de instructies voor waar we s’ avonds aan moeten komen om te overnachten. Wij kunnen dus van tevoren onze route niet plannen…

The Barcelona Express is een georganiseerd evenement en om onze veiligheid te waarborgen, krijgen wij GPS trackers mee waarmee wij live te volgen zijn. Bij iedere lift die wij krijgen, nemen we een foto van de persoon en kentekenplaat en sturen dit naar de organisatie.

Maar, wat valt er nou eigenlijk te winnen? De beste liffteams van elke etappe krijgen een mooie prijs, maar kunnen deze nog inwisselen tegen de hoofdprijs: De Wereldreis.

Op 28 juli 2018 wordt namelijk de finale gespeeld: De top 3 beste teams van elk van de 4 reeksen worden ergens in Europa gedropt en moeten zo snel mogelijk naar een – voorlopig – geheime locatie liften.

International Tree Foundation

Door al liftend op reis te gaan besparen we samen met de andere deelnemende teams ruim 400 ton CO2! Daarbovenop gaat de opbrengst van The Barcelona Express naar herbebossingsprojecten in Kenia. Via de International Tree Foundation kunnen er per opgehaalde euro drie bomen geplant worden in ontboste gebieden. De vorige editie (2017) slaagde Barcelona Express erin om 122.000 bomen te planten. Ons streefdoel is om dit in de zomer van 2018 te verbreken door mee te doen! We hopen zo op een efficiënte manier ons steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Challenges

Tijdens de voorbereidingen van The Barcelona Express, kunnen we allerlei challenges doen om extra tijd te winnen voor bepaalde etappes. De eerste challenge zorgt voor een voorsprong op de eerste dag, de tweede challenge zorgt voor een voorsprong op de tweede dag, enzovoort. De challenges zijn niet echt alledaags, en heeft ons een beetje uit onze comfort zone gehaald. Maar dat is juist goed, toch? Want liften van Amsterdam naar Barcelona ligt ook niet zozeer in onze comfort zone.

Voor de eerste challenge zochten wij social sponsors. Bij iedere 100 sponsors krijg je 10min voorsprong. Voor de tweede challenge maakten wij een filmpje met een liftersbord, opvallende kleding en een gekke eerste lift. Wij hebben de politie ingeschakeld en een cameraman met een drone… De gekke outfits kregen wij ook gesponsord en we hebben onze creativiteit geuit in een te gek liftersbord. 

Voor de derde challenge zijn we op de radio geweest en hebben een blog geschreven (toevallig is dat deze). De laatste challenge die we nog moeten doen, is een gekken totem maken (kleintje, want hij moet mee de hele reis), en een filmpje over onszelf.. Nog een keer uit onze comfortzone, anderen filmen is leuk, maar jezelf? Maar we verleggen iedere challenge weer een beetje onze grenzen, dus we hebben ontzettend veel zin in de reis zelf! 

Meer weten over de liftwedstrijd? Surf naar de website van Barcelona Express 2018. Volg de dames op Facebook.

https://www.facebook.com/BE18TeamMoJo/videos/2077329225885945/

 

Team MoJo - Barcelona Express 2018
Van iets wat nog nooooit op hun bucketlijst heeft gestaan naar het avontuur van hun leven. Monique en Joëlle doen mee aan de Barcelona Express 2018! Op 1 juli gaan de dames vanuit Amsterdam, al LIFTEND, richting Barcelona. Bepakt en bezakt, geen luxe koffers, maar gewoon back tot basic half Europa doorliften. Door mee te doen aan de Barcelona Express besparen ze samen met alle andere teams 400 ton CO2! Daarbovenop gaat de opbrengst van The Barcelona Express naar herbebossingsprojecten in Kenia. Wereld van Culturen is proud sponsor van Team MoJo! Volg de dames op Facebook.