Snelle bami

recept snelle bami

Weinig tijd, maar wel graag een Aziatisch gerecht op je bord? Op dat soort dagen snel ik me naar de Aziatische afdeling in de supermarkt waar ik mie in mijn winkelwagen leg en ren naar de versafdeling waar verse koriander mijn avondmaal zal completeren.

Benodigdheden

300 gram mienestjes
olie om in te bakken
2 pakken tofureepjes of 350 gram bamivlees
1 ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geperst
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
600 gram groente om te wokken
3 eetlepels ketjap of sojasaus
verse koriander naar smaak

Bereiding

Kook de mie zoals op de verpakking staat aangegeven.

Bak in een koekenpan eerst de ui tot deze glazig is. Voeg hierna de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de tofureepjes of bamivlees toe en bak 10 minuten.

Wok tegelijkertijd de wokgroenten gedurende 10 minuten. Voeg er ook de sambal, gemalen komijn en koriander aan toe. Voeg de laatste minuten de ketjap of sojasaus toe.

Maak je bord mooi op en serveer met verse koriander.

Voilà, in een handomdraai een mooi Aziatisch gerecht op je bord!

Inspiratie: Vegan Challenge.

Foto: Anne-Jitske

Anne-Jitske van Daalen
Als klein meisje groeide Anne-Jitske op in een piepklein dorpje, maar was vastberaden dat er meer in de wereld speelde dan alleen de dagelijkse beslommeringen in het plaatsje. Een grondbeginsel van haar overtuigingen was geschapen. Afgestuurd als Algemeen Sociaal Wetenschapper op multiculturalisme, houdt ze zich vandaag de dag bezig met het verbinden van mensen via culturele waardering en bewustwording van een mondiaal gevoel van verbondenheid middels Wereld van Culturen.