Gerben Vaillant toont een wereld die vredig ten einde loopt

Over de hele wereld klinkt een doordringende toon. Niemand weet waarom en waar vandaan, maar iedereen laat rustig alles vallen, ademt uit en kijkt omhoog. Theatermaker Gerben Vaillant gaat op 8 april in première met A sense of an ending: een beeldende en fysieke voorstelling over de zoektocht naar verlichting in een wereld die ten einde loopt.

Na zijn vooronderzoek Things when they’re gone (2021) en de sferische mime-voorstelling The Other Everything (2022) is A sense of an ending het derde werk van de maker bij Frascati Producties.

Visioen einde der tijden

Samen met vijf performers (Annabel Koele, Hidde Aans-Verkade, Tim van Dongen, Anou Maarsingh, Gustav Marcus Lauesen) en sound-designer Timon Persoon, toont Vaillant met A sense of an ending een driedelig visioen van het einde der tijden en de zoektocht naar een – nog onbekende – nieuwe wereld, die uitmondt in een schijnbaar eindeloze parade. Is dit een kans op verlossing of volgt er een nieuw begin?

Fascinatie

De voorstelling vertrekt vanuit Vaillants fascinatie voor heilige verschijningen, profetieën en onze relatie tot het onbekende. Hierbij verweeft hij zijn achtergrond in mime met dans, literatuur en filosofie, waarvoor hij onder andere onderzoek heeft gedaan bij ICK Amsterdam en literatuurplatform Wintertuin. Deze interdisciplinaire aanpak in combinatie met een sterke, poëtische beeldtaal maken Gerben Vaillant tot een van de meest interessante opkomende mime- en performance makers.

A sense of an ending
Gerben Vaillant / Frascati Producties 
do 6 t/m za 15 april 2023 
Première op za 8 april – 20:00
Frascati 4, Nes 71, Amsterdam
Engels gesproken

Creditsspel Annabel Koele, Hidde Aans-Verkade, Tim van Dongen, Anou Maarsingh, Gustav Marcus Lauesen muziek Timon Persoon scenografie Thomas Maas dramaturgie Francesca Lazzeri met dank aan ICK Amsterdam, Festival Cement, AHK Mime-opleiding Amsterdam, Marijn de Langen

Meer informatie over A sense of an ending: frascatitheater.nl/asenseofanending
Meer informatie over Gerben Vaillant: frascatitheater.nl/gerbenvaillant

Kaarten via: frascatitheater.nl/asenseofanending

Credits afbeelding: Lonneke vd Palen.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?