QUEEN OF DISCO I A Mighty Real Story is op tournee

Op 2 april ging de nieuwe productie QUEEN OF DISCO | A Mighty Real Story van RIGHTABOUTNOW INC. in première in DeLaMar West in Amsterdam. Hiermee is ook de landelijke tournee van start gegaan. QUEEN OF DISCO – in regie van Marjorie Boston en Maarten van Hinte (script) – gaat over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco music, belichaamd door het leven van disco icoon en flamboyante LGBTQ activist SYLVESTER. Met Urvin Monte (als Sylvester), Drussilla Mputu-Mola, Susan Malaika Bailey, Jasmine Perez en Robeathy Corea.

Disco

DISCO kwam begin jaren zeventig op uit de zwarte en latino gay clubcircuit in New York en werd snel daarna een wereldwijde muziekstroming. Het viel samen met de emancipatie van de LGBTQ-gemeenschap. De hele wereld stond op de dansvloer het was één groot feest. Begin jaren 80 kwam er een keiharde terugval. Disco verdween ondergronds om jaren later als House music opnieuw de wereld te veroveren.

QUEEN OF DISCO

QUEEN OF DISCO vertelt het bizarre en aangrijpende verhaal van de ‘mighty real’ Sylvester, van koorknaap tot superster. Zijn verhaal is het verhaal van een culturele revolutie die onze wereld voorgoed heeft veranderd. Een spiegelbol die issues en dilemma’s rond diversiteit en inclusie anno nu aan ons teruggeeft.            

Voor meer informatie over de voorstelling, de spelers, speeldata, locaties en tickets, bezoek hwww.rightaboutnowinc.com/queen-of-disco. Voor een impressie van de repetities en cast en crew, volg de filmpjes achter de schermen via Instagram. Zie ook deze promovideo:

        

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?