Duurzame tassen van KAZMOK: van gebruikte transportbanden tot zakentassen

Duurzame tas van transportbanden van KAZMOK

Kijk, daar houden wij nou van: duurzame tassen. Voor het behoud van onze planeet zien wij graag duurzame tassen voorbijkomen. En natuurlijk omdat we van tassen houden. Nu ook voor zakenmannen en -vrouwen tassen ‘from industrial waste to a luxurious lifestyle item’. 

Zakentassen van transportbanden

Iedere tas van KAZMOK heeft zijn eigentijdse look and feel, gemaakt met passie en van hoge kwaliteit. Het materiaal is sterk, slijtvast en uniek in termen van kleuren en patronen. Daardoor heeft ieder product zijn eigen verhaal.

De meest gebruikte transportbanden zijn zwart van kleur, zoals bij de kassa in de supermarkt. Deze vormen de basis van KAZMOK. Naast zwart komen er heel soms bijzondere kleuren binnen, zoals een grijze, stoffen band uit de textielindustrie, een geribbelde transportband van Schiphol, groen van de bloemenveiling of geel uit de agrarische sector. Deze zeldzame banden worden apart verwerkt voor unieke collectors items.

KAZMOK en haar tassen van transportbanden

Dinand Stufkens, eigenaar en designer van KAZMOK, startte het merk in 2009. In het begin werkte hij met name met industriële materialen en ontwierp daarmee roei- en fietstassen. De toenemende druk op grondstoffen en het ecosysteem inspireerde hem om anders te kijken naar materialen en hun toepassingen. Hierdoor is hij gaan experimenteren met industriële afvalproducten, waaronder transportbanden. Het bedrijf Freitag is de grote inspiratiebron voor Stufkens, de makers van tassen van oude vrachtwagenzeilen.

Stufkens: ‘Ik wil ontdekken waar bij het toevoegen van waarde aan een waardeloos product, zoals afval, de grens ligt. Na diverse experimenten is KAZMOK uitgegroeid tot een luxueus zakentassenmerk met accessoires. Nu is het een uitdaging geworden om naast de re-use gedachte ook het totale productieproces zo duurzaam mogelijk in te richten.’

KAZMOK lanceerde recentelijk een nieuwe website. Hierop is de volledige collectie terug te vinden. Naast de basiscollectie heeft KAZMOK ook een accessoirelijn met sleutelhangers, riemen en een heuse ‘beer carrier’ voor op de fiets.

De tassen en accessoires zijn verkrijbaar via kazmok.com. Prijzen variëren van €349,- tot €1.499,- voor een limited edition.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?