Duurzame KaboogaBike via crowdfund campagne verkrijgbaar

KaboogaBike

Na bijna 2 jaar voorbereiding is het dan eindelijk zover; de KaboogaBike is officieel verkrijgbaar. Deze loopfiets voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar, is gemaakt van bamboe en 100% duurzaam.

De fiets is ontworpen door Jan Bashaijha Mwesigwa die dit in eerste instantie voor zijn eigen zoontje deed. Dit leidde al snel tot meer vraag naar het ontwerp. Reden voor Jan om de KaboogaBike vanaf nu te delen met iedereen die het eerste fietsje van zijn (klein)kind samen in elkaar wil zetten en daar een memorabel moment van wil maken.

Samen sleutelen aan je eerste fiets

Wie de fiets koopt kan kiezen uit twee opties: het zelfbouwpakket of meedoen aan een workshop waarbij je samen sleutelt en je je kindje de KaboogaBike eigen laat maken. De workshops worden onder meer begeleid door ontwerper Jan en orthopedagoog en trainer Lobke Rooswinkel van Held!Training.

Milieuvriendelijke fiets

Bamboe is een zeer milieuvriendelijke grondstof. Een gekapt bamboebos volgroeid binnen een jaar na de kap volledig. Naast het feit dat KaboogaBike waarde hecht aan duurzaam produceren is designer Jan ook maatschappelijk betrokken. Zo doneert hij na zijn workshops altijd de voorbeeldfiets aan een gezin dat het niet zo breed heeft. Daarnaast wordt de fiets milieuvriendelijk verpakt.

Comfortabel

De KaboogaBike maakt elke poging van een peuter een veilige en soepele rit te maken een positieve ervaring, en hij ziet hij er ook nog eens enorm stoer uit! De fiets is niet alleen heel duurzaam, maar ook veel comfortabeler dan bijvoorbeeld een plastic fietsje. Bamboe is namelijk een ijzersterk natuurproduct en super schokabsoberend. In combinatie met de luchtbandjes maakt dit de KaboogaBike zeer geschikt voor de ontwikkeling van de motoriek van jonge kinderen.

Verkooppunt KaboogaBike

De Kaboogabike loopfiets is nu exclusief verkrijgbaar via diens crowdfund campagne. De fiets kost tot 18 januari 2016 geen € 150,- maar € 120,- euro.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?