Shaydes: Webshop en magazine voor getinte vrouwen

cover shaydes

Nederland is een webshop en magazine voor vrouwen met een getinte huidskleur rijker. De van oorsprong Jamaicaanse Karen Chapman lanceert vandaag Shaydes.nl: webshop en lifestyle magazine over make-up voor getinte vrouwen.

In Nederland wonen ruim 330.000 vrouwen met een donkere huid. Wat in Amerika en Engeland al heel gebruikelijk is, was er hier nog niet: een webshop met speciale make-up artikelen voor getinte vrouwen. Karen Chapman: ‘Dat is een gemis. Een donkere huid heeft een heel andere ondertoon, waardoor make-up vaak te rood of te geel uitvalt. Speciale make-up voor die doelgroep is maar zeer beperkt verkrijgbaar in Nederland. Daarom ben ik deze webshop begonnen.’

cover shaydesShaydes magazine

Buitenlandse online magazines met beautytips voor donkere vrouwen zijn er genoeg. Ook vrouwen in Nederland kunnen die in beperkte mate kopen. Een Nederlandstalig magazine was er echter nog niet, dus vulde Chapman ook dat gat. Het is een lifestyle magazine geworden met interviews en verhalen over fashion, events, beauty- en haartips. ‘African beauty’, zo luidt het eerste themanummer. ‘Daarin interviewen we bijvoorbeeld Afrikaanse ontwerpers die in Nederland wonen,’ vertelt Karen Chapman. ‘In de fashion en beauty industrie wordt minder aandacht besteed aan donkere vrouwen. Daar wil ik verandering in brengen. Daarom zetten wij in elke editie black owned businesses in de schijnwerpers.’ Het Shaydes Magazine verschijnt zes keer per jaar en is te koop via de website.

Shaydes webshop

Shaydes verkoopt onder meer producten van het in Amerika populaire Black Radiance Cosmetics. Chapman: ‘Het is onze missie om vrouwen te inspireren. Wij willen vrouwen helpen zichzelf mooi(er) te maken en ze daarmee te laten uitdrukken wie ze zijn. De meeste van onze producten zijn gemaakt door donkere vrouwen voor donkere vrouwen.’

Benieuwd naar het magazine en de producten? Surf snel naar de website van Shaydes.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?