Volledig biologisch afbreekbare designer tas gemaakt van boom

Biologisch afbreekbare designer tas

reWrap heeft een unieke, geheel biologisch afbreekbare designer tas ontwikkeld; een tas volledig gemaakt uit materialen van bomen. reWrap laat hiermee zien dat het goed mogelijk is een volkomen duurzaam ontwerp te combineren met een elegante vormgeving.

Het strakke, minimalistische ontwerp weerspiegelt de natuurlijke oorsprong van de tas. Het is dan ook een tas waarmee je gezien mag worden, niet alleen vanwege het bijzondere uiterlijk, maar ook omdat de gebruiker laat zien dat deze duurzame keuzes maakt: aan het einde van zijn levensduur kan de tas immers gecomposteerd worden en dienen als grondstof voor nieuwe bomen.

Biologisch afbreekbaar

reWrap heeft een stevig en waterafstotend materiaal ontwikkeld waarmee de Boomtas een uitgesproken en natuurlijke uiterlijk heeft. Kokosvezels zijn samengeperst met zongedroogd natuurlijk rubber. Natuurlijk rubber is biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot de gevulkaniseerde industriële variant.

Alle andere onderdelen zijn ook speciaal voor de tas ontwikkeld: een sluiting en handvat van stevig walnoothout en een binnenzak van houtpulpweefsel. Alles is gepolijst, geverfd en genaaid met natuurlijke materialen, zoals bijenwas, plantenextract en houtpulp. In de tas is geen enkel niet-natuurlijk of toxisch materiaal gebruikt.

Duurzaam én sociaal

reWrap hecht veel waarde aan verantwoorde keuzes: niet alleen ecologische, maar ook sociale aspecten. De tassen worden daarom met liefde gemaakt door mensen met een beperking in een klein atelier in Amsterdam.

Meer informatie vind je op www.rewrap.eu.

Biologisch afbreekbare designer tas

Image foto: Christel Ooms
Productiefoto: Reinout van den Bergh

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?