Fairtrade koffiecups van PLUS

Voor alle fans van Fairtrade koffie die in het bezit zijn van een Nespresso® apparaat biedt PLUS dé oplossing. PLUS introduceert namelijk als eerste supermarkt 100 procent Fairtrade koffiecups. Met deze aanvulling ligt er voor iedere manier van koffiezetten een 100 procent Fairtrade variant van het huismerk in de winkel. Van gemalen filterkoffie voor een gezellige grote pot, koffiepads voor het snelle gemak, bonen voor de liefhebber van versgemalen koffie tot de nieuwste koffiecups die geschikt zijn voor Nespresso® machines.

Fairtrade koffiecups én minder restafval
Kiezen voor een koffie die past bij het moment of aansluit bij je smaak is met de koffiecups heel eenvoudig geworden. PLUS biedt vijf verschillende soorten Fairtrade koffiecups. Drie ervan zijn gemaakt van 100 procent aromatische Arabica bonen, de twee andere zijn een melange van de Arabica met de krachtige Robusta boon. Ook de smaaksterkte varieert. Zo is er een krachtige espresso, maar ook een soepele lungo. De cupjes zelf hebben een verschillend kleurtje op de verpakking, zodat je heel snel je favoriete smaak uit het schap kunt halen. Ook de naam refereert naar de kleur. Bij de verpakking heeft PLUS bovendien extra gelet op het milieu, want de cupjes zijn niet apart geseald zoals bij de meeste cupjes het geval is, maar liggen netjes in een kartonnen treetje. Minder afval dus. En ook nog eens scherp geprijsd.

Christian Aid in NicaraguaAandacht voor de boon en de boer
Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert dat de koffie tegen een eerlijke prijs is ingekocht en dat de boeren een Fairtrade premie hebben ontvangen. Kopers van PLUS Fairtrade koffie steunen niet alleen de koffieboeren, maar ook hun families en de lokale bevolking rond de coöperaties. Ginette Ykema is Categorymanager Koffie bij PLUS en onlangs samen met Max Havelaar naar Nicaragua geweest om een aantal koffie coöperaties en boeren te bezoeken: “Natuurlijk weet ik wat Max Havelaar doet, maar ik vond het heel bijzonder om met mijn eigen ogen te zien wat er met het geld van het Fairtrade programma wordt gedaan. Ik ben bijvoorbeeld bij een schooltje geweest, dat met steun van de coöperatie is gebouwd en waar de leerkrachten heel blij waren dat er voor de kinderen nu schriften en pennen waren. Eigenlijk basismateriaal voor iedere school. Dit bezoek maakt voor mij de noodzaak van Fairtrade nog eens extra duidelijk.”

Prijs: 2,49 euro voor 10 cups.

Afbeeldingen via PLUS.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?