De geur van bruine bonen van Henna Goudzand Nahar

Vijfenveertig jaar geleden, bij de onafhankelijkheid van Suriname, konden Surinamers hun Nederlandse paspoort alleen behouden als zij naar Nederland verhuisden. Wat de komst met hen deed, en met Nederland, wat nog doorwerkte vanuit de slavernij in families, laat Henna Goudzand Nahar zien in haar nieuwe roman De geur van bruine bonen.  

Psychologie van een Surinaams gezin in Nederland

 ‘De geur van bruine bonen wroet nog het diepst in de psychologie van een Surinaams gezin in Nederland. Henna Goudzand Nahar laat op tal van bladzijden zien hoezeer de slavernijgeschiedenis ook in een moderne setting kan doorwerken. Intussen passeren tal van zaken die kenmerkend zijn voor mensen die een andere cultuur met zich meedragen’ – Michiel van Kempen, hoogleraar Caribische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam.

‘De geur van bruine bonen’ lezen? Bezoek voor meer informatie www.indeknipscheer.com/henna-goudzand-nahar-de-geur-van-bruine-bonen-roman.

De geur van bruine bonen

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?