Asenaths weg – De mystieke inwijding in het oude Egypte van Paula Kuiper

Paula Kuiper (37 jaar) had nooit gedacht dat ze ooit vanuit Veendam naar Egypte zou vertrekken op zoek naar drie eeuwenoude geheimen. Het begon allemaal met een levensechte droom die in allerlei vormen terug bleef keren. In eerste instantie wilde Paula er niets van weten: ze had een man, een kind en wat moest ze überhaupt in Egypte zoeken?

Haar missie: de drie geheimen van de oudheid weer samenbrengen, klonk in eerste instantie zo vaag dat ze zich er weinig bij voor kon stellen. ‘Maar soms heb je een innerlijk weten dat je iets moet doen,’ zegt Paula. ‘En mijn man steunde me hierin. Wat meehielp was dat mijn werkgever mijn contract niet verlengde na een burn-out. Dit voelde als een mes in mijn rug, maar eigenlijk was het een zegen, want het maakte de weg vrij voor mijn reis. Dit is ook een boodschap die ik de lezer wil meegeven: waar een deur dichtgaat, gaat een andere deur open. Ik hoop dat dit boek voor veel mensen het ontbrekende stukje in hun eigen ontwikkeling wordt.’

Asenaths weg

In het boek Asenaths weg gaat Paula op zoek naar drie geheimen, waarnaast ze in de leer gaat bij de Egyptische hogepriesters. De schrijfster is sinds 2012 met dit boek bezig en na al die jaren werk is het nu compleet. Ze hoopt lezers te verwonderen en te inspireren om hun verborgen potentie te ontdekken. Zelf ontdekte ze dat yoga, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, niet uit India komt. Ze volgde de opleiding van de Egyptische yoga, zoals in het boek beschreven en deed veel research om alles wat ze anderen wil leren zich eigen te maken.

Over de auteur

Paula is yogadocent met ruim twintig jaar ervaring en heeft sinds 2017 een eigen yogastudio. In 2015 publiceerde Paula haar eerste roman De magische verleiding. Met Asenaths weg vertelt ze niet alleen een bijzonder op waarheid gebaseerd verhaal, maar geeft ze de lezers ook een praktische tool om niet meegezogen te worden in negatieve emoties. En om een puzzelstukje van hun eigen ontwikkeling op te vullen.

Meer weten? Meer informatie over het boek vind je op www.asenathyoga.com/boek-asenaths-weg.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?