17e editie CAMERA JAPAN Festival

Geheel volgens traditie opent CAMERA JAPAN Festival in september haar spreekwoordelijke deuren voor alle filmliefhebbers die zich willen onderdompelen in de Japanse cinema en cultuur. De zeventiende editie vindt plaats van 22 t/m 25 september in het Rotterdamse LantarenVenster.

Ook in Amsterdam kan je wederom genieten van het beste en het nieuwste dat de Japanse filmindustrie te bieden heeft. Van 29 september t/m 2 oktober is LAB111 het epicentrum van Japanse film en cultuur.

Programma & kaartverkoop

Met meer dan 40 films kent CAMERA JAPAN Festival weer een bomvol programma, waarvan het gros van de titels nog nooit in Nederland te zien is geweest. Daarnaast beschikt het programma over verschillende Europese én internationale premières en worden filmmakers en speciale gasten uit Japan weer verwelkomd.

Naast filmkijken, kun je je ook verder verdiepen in de Japanse cultuur door het rijke bijprogramma. Zo geniet je van liveoptredens, workshops en wordt de markt behoorlijk uitgebreid met meer foodstands dan voorheen.

Het volledige programma wordt op 1 september bekendgemaakt, waarna de kaartverkoop van start zal gaan. Nieuws over CAMERA JAPAN en informatie over het programma is te vinden op www.camerajapan.nl.

Het festival is ook te volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

Over CAMERA JAPAN

Het CAMERA JAPAN Festival is uitgegroeid tot het grootste Japanse filmfestival in de Benelux en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. CAMERA JAPAN kenmerkt zich door een zeer divers programma: naast speelfilms, documentaires en anime wordt er ook aandacht besteed aan de vele aspecten van de Japanse cultuur, waaronder beeldende kunst, muziek, dans en eten.

CAMERA JAPAN wordt op vrijwillige basis georganiseerd door een enthousiast team vaste medewerkers bijgestaan door veertig vrijwilligers tijdens het festival. Buiten het festival om organiseert CAMERA JAPAN ook vertoningen op locatie en met het On Tour programma in filmtheaters door het hele land.

Fotocredits: Amber Naomi Photography.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?