Soul for Soles van Colette Sol

COLETTE SOL SUMMER 2019

Comfortabel op hakken lopen: het kan écht! Colette Sol heeft de handen ineen geslagen met Mandy Campfens, hét gezicht achter de zogeheten HELIA high heel insoles die het lopen op hakken voor jou een stuk comfortabeler maken. Daarnaast is Colette Sol opgericht ten behoeve van goede doelen die zich inzetten voor vrouwen en meisjes wereldwijd. Je loopt ook nog eens op eerlijke hakken!

Twee modellen uit de SS19 collectie van Colette Sol zijn voorzien van deze binnenzool, waardoor je maar liefst 4 keer langer pijnloos op deze hakken kunt rondlopen. 

Hoe werkt het?

De HELIA high heel insole vermindert de druk die tijdens het dragen van hakken op de voorvoet komt met maar liefst 50%. Daarmee is het de eerste binnenzool die deze druk in zulke mate vermindert. Dit zooltje compenseert het natuurlijke huid- en vetlaagje onder de voeten (wat in de loop der jaren afneemt), bootst de natuurlijke ondergrond van de voet na en zorgt voor een goede balanspositie in de hakken waardoor je vanzelfsprekend beter en meer in balans loopt. De HELIA high heel insoles zijn schokbestendig en orthopedisch verantwoord.

Colette Sol - Instapper
Colette Sol – Instapper

Colette Sol & Charity

In 2010 raakte Colette Sol geïnspireerd door MamaCash: een organisatie die zich inzet tegen de internationale vrouwenhandel, waarin kansarme, jonge meisjes een mooi plaatje van Europa wordt voorgehouden om vervolgens in nog meer misère en armoede te belanden.

Met dit verhaal in het achterhoofd zijn de oprichters van Colette Sol – Miranda en Colette Sol – op zoek gegaan naar een kleine organisatie waar ze een actieve bijdrage aan konden leveren. Uiteindelijk werd dit Mor Cati, een Turks blijf-van-mijn-lijfhuis waar de bewoonsters spullen maken van restmaterialen uit verschillende fabrieken. Colette Sol doneerde reststukken leer en kocht de producten – onder andere portemonnees en tassen – die de vrouwen en meisjes ervan maakten terug. In de afgelopen jaren heeft Colette Sol ook enkele keren stiletto runs georganiseerd, waarvan de opbrengst naar diverse organisaties is gegaan, waaronder Free A Girl. 

Sinds 2017 ondersteunt het merk de Nederlandse organisatie Comensha. Deze stichting is er voor slachtoffers van vrouwenhandel uit alle delen van de wereld. Zij beginnen een nieuw leven in appartementjes die mede door Colette Sol worden ingericht. Zo doneert het merk niet alleen meubels en andere huishoudelijke spullen, maar ook fietsen, kinderwagens, naaimachines en bijvoorbeeld kinderkleding.

Voor meer informatie over deze eerlijke hakken, bezoek  www.colettesol.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?