Radicalized Loyalties door Fabien Truong

Radicalized Loyalties Becoming Muslim in the West - Fabien Truong

In de woonwijken aan de rand van Parijs maak je in Radicalized Loyalties kennis met Adama, Radouane, Hassan, Tarik, Marley en een schimmig figuur wiens naam plotseling en bruut bekend werd in de wereld ten tijde van de Charlie Hebdo schietpartij in januari 2015 in Parijs: Amédy Coulibaly.

Door Amédy door de ogen van zijn naaste vrienden en bovengenoemde jonge moslimmannen uit dezelfde wijk te bekijken, onthult Fabien Truong loyaliteitsconflicten en de weg die deze jongeren afleggen om hun conflicten op te lossen. Deze leidt ertoe dat de jongeren ervoor kiezen moslim te worden.

Geen botsing tussen beschavingen

‘Het is geen clash of civilizations die Fabien Truong levendig omschrijft, maar een ineenstorting van gemeenschappen, als jonge mannen in overgangsstadia van hun leven naar betekenis zoeken in de islamitische diaspora uit het westen. Als je wilt begrijpen hoe jongeren die zich niet geworteld voelen, maar toch hun gevoelens van wanhoop te boven komen en hoe enkelen van hen jihadisten worden, lees dan dit boek,’ aldus Scott Atran, Universiteit van Oxford.

Fabien Truong is docent Sociologie en Antropologie aan de Universiteit van Parijs-8, Frankrijk. Hij woont in het Verenigd Koninkrijk en spreekt vloeiend Engels.

Radicalized Loyalties Becoming Muslim in the West - Fabien TruongMeer begrijpen van ‘hen’, ‘onszelf’ en ‘onze’ gemeenschappen? Bezoek dan de website van Uitgeverij Polity.

Radicalized Loyalties
Becoming Muslim in the West
Fabien Truong
Paperback | 9781509519354 | 180 pagina’s | £16.99
Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?