Podcastserie: Denkers en doeners over diversiteit

Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) start met een podcastserie. KIS presenteert: inspirerende denkers en doeners over diversiteitsvraagstukken. De serie bestaat uit zes afleveringen met uiteenlopende gasten over uiteenlopende onderwerpen.

In de podcastserie gaat Olaf Stomp van KIS in gesprek met interessante gasten. De serie is te beluisteren via YouTubeSpotify en ITunes.

Wanneer te beluisteren?

Elke woensdag vanaf 17 juni komt om 12.00 uur een volgende podcast uit de serie online (met uitzondering van de maanden juli en augustus).

Onderwerpen uit de serie

In de eerste podcast gaat Olaf Stomp in gesprek met Bert Wijbenga. Wat betekent de coronacrisis voor het samenleven en voor diversiteit in een grote stad als Rotterdam? Is de stad tot stilstand gekomen? Wat betekent de crisis voor kwetsbare inwoners? En leidt de crisis tot iets positiefs? En hoe zorg je dat er na de crisis weer mooie dingen tot stand komen in de stad? (Het gesprek is opgenomen aan het begin van de coronacrisis)

Luister de eerste podcast op YouTube: youtu.be/piG8gpkG7u8. Of luister op Spotify of ITunes.

In de andere afleveringen komen onder andere de volgende onderwerpen en gasten aan bod:

  • Hoe versterk je de rol van vaders in de opvoeding (Abdel Mehraz)?
  • De nieuwe wet inburgering (Jaco Dagevos).
  • Beeldvorming en buurtbinding (Patricia Wijntuin).

Een aantal afleveringen presenteert Olaf Stomp met co-presentatoren, waaronder Siham el Moussaoui en Floor de Booys.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?