Multicultureel shoppen in Almere Centrum

Marwa Boutique Almere

Met ruim 400 winkels is Almere Centrum een paradijs voor shopaholics. Je vindt er warenhuizen en bekende merken, met conceptstores en grote winkels, maar ook veel multiculturele winkels en restaurants of boetiekjes gespecialiseerd in bijzondere edelstenen. Het zijn hoe dan ook winkels die je nergens anders vindt.

In het boekje ‘036 winkeltjes’ worden de verhalen achter deze leuke speciaalzaken verteld.

Multiculturele local heroes

Een voorbeeld van een local hero is Ladonna. Wat ooit begon als sieradenwinkel aan huis is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op het gebied van edelstenen en New Age-producten. In de vrolijke en kleurrijke winkel Color & Co halen liefhebbers van zelfgemaakte cadeautjes en woonaccessoires hun hart op. Eigenaresse Ingrid Soekroella laat zich voor haar ontwerpen inspireren door verschillende culturen.

Je hoeft geen moslima te zijn om de prachtige, kleurrijke en rijkelijk versierde kaftans, hidjabs, chadors en takchitas bij Marwa Boutique te waarderen. Deze bijzondere winkel is gespecialiseerd in traditionele kleding voor de moderne moslimvrouw.

Multicultureel eten

Voor de lekkerste authentieke roti-specialiteiten moet je bij Roti-Mahal zijn. Alle ingrediënten zijn dagvers en de gerechten worden live klaargemaakt in de open keuken. De huisgemaakte Masala, naar traditioneel familierecept van de Hindoestaanse eigenaren, is een bezoek alleen al meer dan waard.

Supermarkt Malinka is een stukje Polen in Almere. In de schappen staan diverse Poolse delicatessen en specialiteiten zoals Placki Ziemniaczane, Barszcz en heerlijke zoetigheden als Makowiec, Chrusciki en Polskie Nalesniki. Ook wie deze gerechten niets zegt, zal zijn ogen uitkijken in deze bijzondere supermarkt.

036 winkeltjes

Dit is echter slechts een kleine greep uit het ruime aanbod van bijzondere, leuke, gekke, originele, kwalitatieve en unieke winkels en zaken die in Almere Centrum te vinden zijn. In het handige boekje ‘036 winkeltjes’ wordt een selectie van deze local heroes voorgesteld. In het boekje zit een handige plattegrond, zodat je precies weet waar je moet zijn.

Het boekje is verkrijgbaar bij de winkels in de Passages, bij VVV Almere, hotels en diverse openbare gelegenheden in Almere.

Meer informatie over multicultureel winkelen in Almere? Bezoek Almerecentrum.nl.

Afbeelding: Marwa Boutique © Femke Kamps.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?