Boek met filosofische vragen voor elke dag, samengesteld en ingeleid door Stine Jensen

Stine Jensen foto Romy van Leeuwen

Dit najaar verschijnt Voor elke dag een filosofische vraag bij uitgeverij Pepper Books. Het boek is samengesteld en ingeleid door filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen. Op een laagdrempelige manier ga je aan de slag met filosofische vragen. 

Voor elke dag een filosofische vraag

In een drukke wereld, waar vaak weinig tijd is of wordt gemaakt om even ergens bij stil te staan, kan een korte onderbreking zeer welkom zijn. Met de 365 filosofische vragen in dit boek kun je elke dag een momentje voor jezelf nemen. Of juist contact maken door de vraag aan een ander te stellen.

Vragen zijn immers de kern van de filosofie. En meestal nodigt een goede vraag niet meteen uit tot een antwoord, maar tot méér vragen stellen.

Stine Jensen

Stine Jensen heeft al talloze filosofische (kinder)boeken geschreven. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd in 2015 bekroond met een Zilveren Griffel. Eerder verschenen bij Pepper Books Faalmoed en De beste 50 van Stine Jensen. In 2022 werd Jensen benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Voor elke dag een filosofische vraag | Stine Jensen | € 17,50 | 368 pagina’s | november 2022 |  Pepper Books | isbn 978 90 206 0818 2

Afbeelding: Stine Jensen, foto: Romy van Leeuwen.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?