Wereld van Culturen één van de Bikkelprojecten 2014/2015 bij Bart de Graaff Foundation

Bart de Graaff Foundation

Geweldig nieuws om het nieuwe jaar in te luiden: ik mag me met Wereld van Culturen tot één van de elf Bikkels 2014/2015 van Bart de Graaff Foundation rekenen! Na een pitch voor het bestuur van Bart de Graaff Foundation en mentorbedrijven ben ik samen met tien anderen uitgekozen om onze droom te verwezenlijken.

‘Wat als je chronisch ziek bent, net afgestudeerd en beiden tijdens een economische crisis? Aan een baan komen is dan niet geheel makkelijk. Maar, dacht ik, als ik geen baan kan vinden, dan creëer ik er toch zelf één?’ En zo stond ik in de Bikkelfinale Wereld van Culturen.nl te pitchen. Een hoge ademhaling, een hoog adrenalinegehalte – mede dankzij mijn eigen peptalks – en wat onhandigheid hier een daar – struikelen over een snoer, maar dat vervolgens weer heel handig als grapje in mijn pitch verwerken – heeft het resultaat opgeleverd: Alliander heeft mij uitgekozen als hun Bikkel voor 2014/ 2015!

Bart de Graaff Foundation

Bart de Graaff Foundation is opgericht na het overlijden van Bart de Graaff. Deze doorzetter was een grote inspiratiebron voor zijn vrienden en familie en een heuse Bikkel. Overigens ook zijn bijnaam. Uit eerbetoon voor deze gedurfde programmamaker en voorzitter van zijn eigen BNN is de Bart de Graaff Foundation opgericht. Ambitieuze Bikkels die net als hij niet te stuiten zijn, een lichamelijke beperking hebben en zich hierdoor niet laten weerhouden, worden geholpen met het opzetten van hun eigen bedrijf.

De foundation biedt coaching, promotie, (financieel) advies en ondersteuning aan de Bikkels bij alles dat nodig is om hun project te laten slagen. Maar de foundation doet dit niet alleen, ook diverse Mentorbedrijven adopteren een Bikkel en bieden dezelfde ondersteuning waardoor deze Bikkel zijn of haar droom waar kan maken en zelfstandig in het eigen levensonderhoud kan voorzien.

Alliander

Het Mentorbedrijf dat mij begeleidt om Wereld van Culturen.nl groter dan groot te maken, is Alliander. Alliander is een bundel van krachten van Liander (mijn mentoren begeven zich in deze delegatie) en Endinet die distributie van energie en gas mogelijk maken in een groot deel van Nederland. Liandon biedt hulp aan energie-aanbieders bij energievraagstukken. Alliander heeft als ambitie de samenleving te versterken door vrije toegang tot de energie-infrastructuur mogelijk te maken en energieverbruik voor haar klanten meer inzichtelijk te maken, als ook een open en duurzame energiemarkt te bewerkstelligen.

Kans!

Dit is een geweldige kans om mijn droom van reizen en ontmoeten van andere culturen met liefde voor schrijven te verweven. Maar sterker nog: om op professioneel vlak met mijn idealen bezig te zijn en mensen te kunnen verbinden.

Bij deze wil ik namens Wereld van Culturen Bart de Graaff Foundation en Alliander bedanken voor deze bijzondere kans!

Bikkel Bart de Graaff FoundationMeer weten over Bart de Graaff Foundation? Neem dan eens een kijk op hun website. Ook voor de projecten van de andere fantastische Bikkels en voor sponsoring.

Meer weten over Alliander? Surf dan naar de website van Alliander.

Afbeelding: © Bart de Graaff Foundation. 

Anne-Jitske van Daalen
Als klein meisje groeide Anne-Jitske op in een piepklein dorpje, maar was vastberaden dat er meer in de wereld speelde dan alleen de dagelijkse beslommeringen in het plaatsje. Een grondbeginsel van haar overtuigingen was geschapen. Afgestuurd als Algemeen Sociaal Wetenschapper op multiculturalisme, houdt ze zich vandaag de dag bezig met het verbinden van mensen via culturele waardering en bewustwording van een mondiaal gevoel van verbondenheid middels Wereld van Culturen.