Reis rond de wereld in 25 gedichten

Reis rond de wereld in 25 gedichten gaat over veerkracht. In Zinzi’s eerste dichtbundel neemt ze haar lezers mee naar onder andere de Azoren, Mongolië, Istanbul, Tanzania, Cuba, Barcelona en Kenia. Haar gedichten vertellen het verhaal van hetgeen ons als mensen verbindt: liefde, rouw, spiritualiteit en overlevingsdrang.

Reis rond de wereld in 25 gedichten is een laagdrempelig boekje voor iedereen die van reizen en poëzie houdt en wil wegdromen bij uitgestrekte savannes en chaotische Afrikaanse steden. Het is het verhaal van de mensen die Zinzi tijdens haar reizen ontmoette: haar lokale collega’s, toevallige passanten en vrienden voor het leven.

Over de auteur

Zinzi Zegers (1992) reisde de afgelopen zeven jaar de wereld rond, van Afrika en Azië tot Cuba. Ze woonde ruim drie jaar op de evenaar, leerde Luganda spreken en bananen koken. Op haar reizen maakte ze de vreemdste dingen mee. Zo verkocht ze houten souvenirs langs de Oegandese snelweg in ruil voor benzine, trok ze door de woestijn van Noord-Madagaskar en begeleidde ze fietsreizen in de groene valleien van Cuba.

Reis rond de wereld in 25 gedichten

Deze dichtbundel is een sfeerimpressie van haar ervaringen en een manier om te zeggen: ‘Hoe anders het leven in de Gobi-woestijn, Botswana of Zuid-Afrika misschien lijkt, uiteindelijk is het leven vooral hetzelfde.’ De wereld zou een mooiere plek zijn als we vaker naar onze overeenkomsten, in plaats van onze verschillen, zouden kijken.

Reis rond de wereld in 25 gedichten is nu te koop via www.boekenbestellen.nl/boek/reis-rond-de-wereld-in-25-gedichten/9789464061758.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Wat doet het met je als je het narratief, het verhaal, van iemand leert kennen? Zou dat je perspectief veranderen? Vergroot het je empathie? Zouden we door het kennen van het narratief van een ander meer tot elkaar kunnen komen?