Zuid Afrika één van de mooiste landen ter wereld

Inheemse bevolking Zuid Afrika
Zuid Afrika is in september uitgeroepen tot het op vier na mooiste land ter wereld. Zuid Afrika ontving deze eretitel naar aanleiding van een poll onder de lezers van Rough Guides. Een land dat ons intrigeert, vanwege haar diverse bevolkingsgroepen en elf officiële talen. Hier nog vier redenen waarom Zuid Afrika zeker een plekje verdient op jouw travel bucket list!

Veelzijdig land

Zuid Afrika kent een grote verscheidenheid aan landschappen en ander natuurschoon. Het ene moment reis je over ver uitgestrekte vlakten of sta je plots oog in oog met the big five tijdens een safari door het National Kruger Park. Het andere moment bedwing je al surfend de golven van de Indische oceaan of spot je walvissen langs de kust van Hermanus, een kustplaats nabij Kaapstad. Naast de spectaculaire natuur en wildlife is het land misschien wel net zo rijk aan cultuur. Ontdek in Zuid Afrika onder andere de Zulu-cultuur of verdiep je in de mijncultuur rond Cullinan, waar ooit ’s werelds grootste diamant is opgegraven.

Betaalbare reis

Door een gunstige wisselkoers is jouw reis door Zuid-Afrika relatief goed betaalbaar. De gunstige positie van de euro ten opzichte van de Zuid Afrikaanse Rand, zorgt ervoor dat jouw euro in Zuid-Afrika meer waard is. Dit maakt het extra aantrekkelijk om bijvoorbeeld op excursie te gaan, een wijngaard te bezoeken of het bruisende nachtleven te ontdekken van de hippe wereldsteden Kaapstad en Johannesburg.

Zacht klimaat

Zuid Afrika kent verschillende klimaten, maar deze zijn overwegend warm en zacht. Daardoor is het land gedurende het hele jaar goed te bereizen. De zomers zijn warm tot heet, de winters droog en gematigd. Aangezien het land zich op het zuidelijk halfrond bevindt, zijn de seizoen precies tegenovergesteld aan die van Nederland. Wanneer de herfst in Nederland zijn intrede doet, begint in Zuid Afrika de lente. Voor het ontsnappen van de winter blues, is Zuid Afrika dus een zeer geschikte bestemming!

Geen jetlag

Vaak een onderbelicht punt, maar zeker niet onbelangrijk: reis je van Nederland naar Zuid Afrika, dan heb je geen last van een jetlag. Zuid Afrika valt namelijk binnen dezelfde tijdzone als Nederland en daarom blijft jouw slaap-waakritme bespaard van een jetlag. Vol energie kun je na landing dus meteen van start om al het bovengenoemde van het land te ontdekken.
 Informatie verzamelen voor je reis door dit fascinerend Zuid Afrika? Bezoek dan bijvoorbeeld mijnzuidafrika.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.