Zuid-Afrika in 360 graden

Zuid-Afrika Richtersveld

Om de diversiteit van het land te laten zien, heeft South African Tourism de handen ineen geslagen met Google Street View. Twaalf maanden lang hebben maar liefst 200 vrijwilligers een bijdrage geleverd aan het vastleggen van Zuid-Afrika in 360-graden met hun beeldmateriaal. Met 170 nieuwe online routes, kun je je vanaf de bank volledig in het Zuid-Afrikaanse wanen. Zo treed je in de voetsporen van Nelson Mandela, sta je oog in oog met een luipaard in het Krugerpark en bewandel je digitaal de Tafelberg.

Al scrollend door Zuid-Afrika

De nieuw gelanceerde routes zijn een uitbreiding op de al bestaande Street View beelden van Zuid-Afrika. De beelden omvatten nu alle 19 nationale parken, 17 niet eerder online getoonde natuurreservaten, en vele andere belangrijke culturele, historische en natuurlijke plekken verspreid over de negen provincies van het land. Gebruikers kunnen nu digitaal zeven UNESCO Werelderfgoed gebieden bekijken. Zo bezichtig je nu onder meer de Mapungubwe Hill, waar de oorsprong van de Afrikaanse beschaving ligt. Ook beleef je het Richtersveld met de droge maanlandschappen en breng je een digitaal bezoek aan de Drakensberg Mountains en het iSimangaliso Wetland Park, het oudste UNESCO gebied van Zuid-Afrika dat een thuis biedt aan een groot aantal diersoorten.

Een virtueel voorproefje van jouw reis

Om de lancering van de nieuwe Street View beelden onder de aandacht te brengen, heeft Drive South Africa een microsite gelanceerd waarop toekomstige reizigers een virtuele reis door Zuid-Afrika kunnen maken. De microsite South Africa in 360 is een VR-avontuur waarbij je de top vier toeristenbestemmingen van Zuid-Afrika aandoet en tevens een aantal hidden gems ontdekt. De site biedt een grote verzameling Street View beelden in zowel foto als video en ook lees je er verhalen over de diverse routes.

‘Voor het eerst kunnen reizigers en natuurliefhebbers van over de hele wereld de diversiteit van de Zuid-Afrikaanse landschappen verkennen middels Google Maps en Street View,’ aldus Sisa Ntshona, CEO van South African Tourism. ‘Samenwerkingen zoals deze, tussen ondernemers en wereldwijd bekende merken zoals Google, zullen uiteindelijk het succes van Zuid-Afrika als unieke bestemming bepalen’, voegt hij toe.

Google Street View Loan Program

Het project is onderdeel van Google’s Street View Camera Loan Program, die mensen aanmoedigt om de 360-graden cameratechnologie te lenen om te helpen onze planeet in kaart te brengen. De vrijwilligers zijn allen bepakt met een aangepaste rugzak de landschappen van Zuid-Afrika gaan verkennen. De 22 kilogram wegende rugzak was voorzien van 15 camera’s die in alle richtingen wijzen om het land vast te leggen. Deze speciale camera’s nemen elke twee seconden een 360-graden foto volgens hetzelfde principe als de Google Street View auto’s.

Zuid Afrika in 360 graden zien? Bezoek dan de microsite South Africa in 360.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.