Zomervakantie in Museum Volkenkunde

Zomervakantie in Museum Volkenkunde
GRRR... Machtige dieren wereldwijd

De dondervogel bovenop de totempaal is deze zomer niet het enige machtige dier dat bezoekers van Museum Volkenkunde verwelkomt. De gigantische dierfiguren, die op de grond getekend staan, maken één ding meteen duidelijk: tijdens de zomervakantie in Museum Volkenkunde draait de komende maanden alles om GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD.

De familietentoonstelling die zondag 28 juni feestelijk geopend werd, is een spannende belevenis voor het hele gezin, waarin draak Toejoe je meeneemt op zijn ontmoetingen met magische en mythische dieren. En natuurlijk zijn er tijdens de zomervakantie allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Sluit aan bij de familierondleidingen, kom luisteren naar spannende dierenverhalen of ga zelf op pad in de tentoonstelling en los het raadsel van Toejoe op.

Dierenverhalen

Overal op de wereld vertellen mensen elkaar graag verhalen over dieren. Grappige, droevige of spannende verhalen. Of verhalen met een wijze les. In de tentoonstelling GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD worden op woensdag- en zaterdagmiddag dierenverhalen verteld. Maar ook in de rest van het museum kom je veel dieren tegen. Toejoe de draak neemt je mee in verschillende zalen van de vaste tentoonstelling op verhalenjacht. Zo reis je door Oceanië, China en Indonesië. Behalve luisteren en kijken, kun je ook zelf creatief aan de slag.

Het raadsel van Toejoe

Ben jij slim genoeg om het raadsel van draak Toejoe op te lossen? Met de barcode op het entreekaartje kunnen jong en oud in de tentoonstelling via de vragenroute van alles te weten komen over machtige en magische dieren vanuit de hele wereld. Wie aan het einde genoeg verhalen heeft verzameld, lukt het vast om vast om het raadsel van Toejoe op te lossen. Gelukt? Dan wacht er een stoere beloning.

Bouwen en kleuren

Ganesha, de god met de olifantenkop, is een van de beelden uit de Singosari tempel op Java. In de Indonesiëzaal houdt hij, samen met de andere beelden de wacht. Wie zin heeft in een frisse neus, kan in de museumtuin zelf proberen de beroemde tempel na te bouwen. Daar liggen grote schuimrubberen blokken waarmee je zelf een prachtig bouwwerk kunt maken. Meer zin om te kleuren? Onder aan de totempaal staat een grote kist met stoepkrijt waarmee de op de grond geverfde dieren ingekleurd kunnen worden. En voor wie gewoon even lekker wil luieren, biedt het terras van Café ABEL uitkomst. Heerlijke broodjes en de lekkerste koffie van alle Nederlandse museumcafés. Kortom, de zomervakantie vier je in Volkenkunde!

Voor het volledige zomeractiviteitenprogramma kijk op volkenkunde.nl.

[tabs]
[tab title=”Museum Volkenkunde”]
Steenstraat 1 Leiden
t 088 0042800
www.volkenkunde.nl
info@volkenkunde.nl
Van 6 juli tot en met 30 augustus is het museum alle dagen van de week open van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: Volwassene (vanaf 19 jaar) € 12,-, jeugd (4 t.m. 18 jaar) € 6,-, kind (< 4 jaar)
[/tab]
[/tabs]

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.