Zomervakantie in het Tropenmuseum

Tropenmuseum

Van 9 juli t/m 4 september organiseert het Tropenmuseum vele zomerse activiteiten. Puzzel mee aan een MEGA mozaïek, doe creatief met glasmozaïek of volg een wiskundige workshop mozaïekpatroon tekenen. Het Tropenmuseum Junior biedt speciale programma’s rondom de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko aan, zoals couscousworkshops en het Suikerfeest. Lees hieronder welke bijzondere wereldse activiteiten je meemaakt tijdens deze zomervakantie in het Tropenmuseum. 

MEGA mozaïek: puzzel mee

Elke dag tijdens de zomervakantie puzzel je mee aan een MEGA mozaïek in het Tropenmuseum. In de Lichthal van het museum ontstaat zo een steeds groter wordend Marokkaans patroon. Op 21 augustus geeft wiskundige Goossen Karssenberg een workshop mozaïekpatroon tekenen voor iedereen vanaf 12 jaar. Op dinsdag, donderdag en zondagen kunnen kinderen vanaf 4 jaar zelf aan de slag met glasmozaïek.

Ontdek de Marokkaanse keuken

In de zomervakantie is de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior elke dag geopend. Daarnaast worden er speciale programma’s aangeboden. Zo vindt er elke vrijdag om 11.00 uur een couscousworkshop plaats. Op 10 juli is het Suikerfeest in ZieZo Marokko en staat de gastvrijheid van Marokko centraal in Tropenmuseum Junior. Iedereen is welkom tijdens deze dag met feestelijke activiteiten voor kinderen én ouders. Reserveren voor ZieZo Marokko is noodzakelijk, kaarten zijn online verkrijgbaar.

Speurtochten

Jonge museumgangers maken op de zondagen in juli een bijzondere museumervaring mee: dwerghertje Kantjil uit Indonesië neemt de kinderen mee op reis langs allerlei dieren in het museum. Bij elk museumdier is er een andere activiteit: luisteren, kijken, zoeken, zingen en fantaseren. Voor de avontuurlijke bezoekers is er een speurtocht langs machtige dieren van over de hele wereld. Met het doe-boek Buiten westen verkennen kinderen zelf het museum.

Swingend door Rhythm & Roots

De tijdelijke tentoonstelling Rhythm & Roots neemt je mee op muzikale reis. Van veel muziekstijlen die we nu kennen, liggen de roots in Afrika. Hoe zijn genres als blues, rap of afrobeat hieruit voortgekomen? Ontdek het aan de hand van muziekfragmenten, persoonlijke verhalen en verschillende soorten instrumenten. Neem je koptelefoon mee en geniet van de verschillende muziekgenres.

Het Tropenmuseum is tijdens de zomervakantie elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie over de zomerse activiteiten, reserveren en prijzen kijk op www.tropenmuseum.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.