Zomer in Museum Volkenkunde

Zomer in Museum Volkenkunde

In de zomerperiode van 7 juli t/m 2 september is er veel te doen in Museum Volkenkunde. Van het maken van je eigen wereldreis tot het leren van wereldse dansen. 

Reis door de Wereld! – t/m 2 september 2018

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag leren van en over andere wereldburgers? Dan zit je deze zomer bij Museum Volkenkunde helemaal goed. In 80 minuten maak je een mooie reis. Met een rugzak vol opdrachten ga je op pad en kom je alles te weten over verschillende landen en de mensen die er wonen. Natuurlijk kun je ook Superkrachten verdienen, met als beloning een stoere tattoo en toelating tot de Wereld Club. Misschien heb je daarna nog zin in een potje schaken met het levensgrote schaakspel!

Dagelijks | reguliere museumentree

Maak je eigen vlieger

Als het feest is zie je, op sommige plekken in de wereld, vliegers in allerlei vormen en kleuren. Maar vliegers worden ook gebruikt om boodschappen over te brengen. Kom jij ook een mooie vlieger maken?

Elke zondag in de zomervakantie | 11.30 tot 13.30 uur | extra eigen bijdrage 2 euro p.p. | betalen aan de kassa

Dans je sterk

Overal op de wereld wordt gedanst. Elke cultuur kent zijn eigen traditionele dansen, maar er is ook veel uitwisseling waardoor dansstijlen zich vermengen. Tijdens de zomermaanden maak je kennis met verschillende dansstijlen. Welke stijl past bij jou?

Elke zondag in de zomervakantie | 14.00 tot 14.45 uur | extra eigen bijdrage 2 euro p.p. | betalen aan de kassa

World Press Photo Exhibition –  t/m 25 Augustus 2018

Bezoek de nieuwste editie van de wereldberoemde internationale persfototentoonstelling. Het museum toont ruim 160 winnende persfoto’s van 42 persfotografen uit 22 landen. Bekijk foto’s uit de categorieën sport, mensen, natuur, lange termijn projecten, algemeen nieuws, milieu, actualiteit.

Dagelijks | reguliere museumentree

In de zomerperiode is Museum Volkenkunde 7 dagen per week geopend. Voor meer informatie over deze zomerse activiteiten, bezoek de website van Museum Volkenkunde.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.