Zie, hoor, proef, voel en ontdek hedendaags Afrika op Africa Now Festival

Africa Now Festival

Prikkel je zintuigen en maak kennis met de culturele schatten waar het continent Afrika zo rijk aan is. Tussen de traditionele woonerven in het buitenmuseum van het Afrika Museum krijg je op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) een verrassende inkijk in het eigentijdse Afrika. Middels muziekoptredens van o.a. KOBA en Lwela Kasulwe, kunst van Romuald Hazoume en Serge Kponton, workshops en een markt met producten en lekkernijen geeft AFRICA NOW een blik in het huidige innovatieve en creatieve Afrika.

Live muziek

AFRICA NOW is een festival met een gevarieerd programma voor jong en oud. Er zijn diverse live muziekoptredens, van onder andere van de swingende soukousband KOBA en de Congolese singer-songwriter Lwela Kasulwe. Zijn muziek is het best te beschrijven als een mengeling van jazz, soul, roots en Afrikaanse muziek. Verder draait DJ Budetee de grootste en nieuwste hits van dit moment uit heel Afrika.

Kunst

Kunstenaar Romuald Hazoume maakt onder meer maskers van afvalmateriaal. Zijn werk heeft al een plek in het Afrika Museum. Tijdens AFRICA NOW kun je samen met Hazoume aan de slag om een eigen masker te maken. Of verander je eigen lichaam in een kunstwerk en laat je bodypainten door Serge Kponton. Deze kunstenaar werd geboren in Togo, maar woont tegenwoordig in Parijs. Van jongs af maakt hij grafische composities van lijnen, ideogrammen en hiërogliefen en schildert deze op papier, canvas of het lichaam. Ook kunstenaar PEARL werkt in Parijs en maakt daar de mooiste graffiti’s,. Kijk de kunst bij haar af en ga samen met haar aan de slag.

Workshops, markt en meer

Er staan creatieve en muzikale workshops op het programma, waaronder een workshop Afrikaanse Yoga. Bij deze yogavorm worden bewegingen uit Afrikaanse dansen gecombineerd met yogaseries en zang. Op de Afrika Markt vind je niet alleen lekkernijen, maar ook kramen met bijzondere producten als kleding, stoffen, cadeaus en sieraden. Uiteraard kun je ook de vaste tentoonstelling van het Afrika Museum te bezoeken.

Africa Now

Het festival vindt plaats van 11.00 uur tot 17.00 uur in het Afrika Museum, Berg en Dal (bij Nijmegen).
Entree t/m 18 jaar €1,-
19 jaar en ouder €14,-
Museumkaart geldig.

Het complete programma is te vinden op www.afrikamuseum.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.