Yuval Noah Harari over Homo Deus en Covid-19 in Amsterdam tijdens de G10

Op 4 en 5 september opent de G10 in Amsterdam met bijzondere bijdragen van Arnon Grunberg over ‘Battlefield New York’. Yuval Harari houdt een betoog over de kansen op verandering in westerse samenlevingen na Covid-19.

Wat is zo bijzonder aan onze tijd? Waarom wordt deze zo instabiel door de oprukkende digitalisering en welke mogelijkheden hebben we nog om aan een volledige digitale bewaking te ontkomen? Covid-19 is meer dan een virus: het markeert de overgang naar een nieuwe tijd. Om te anticiperen daarop haalt de G10 de historicus Harari naar de Zuiderkerk in Amsterdam. 

Na het betoog van Harari is er een Q and A via livestream te volgen door in te loggen via de website van de G10.

G10

De G10 brengt vele grote denkers naar Amsterdam. Filosofen en economen gaan hand in hand en vormen een parallel van de G8. Dit jaar via livestream te volgen.

De G10 vindt op vrijdag 4 en zaterdag 5 september plaats in de Zuiderkerk Amsterdam. Gelimiteerde kaarten zijn beschikbaar via de website www.g10vandeeconomie.nl.  Een digitale connectie is ook via de website vooraf aan te vragen.

Afbeelding: © World Economic Forum / Sandra Blaser op Flickr, CC BY-NC-SA 2.0.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.