Wie is de Mol-tours in Lada’s in Georgië

Wie is de Mol-tours Georgië

Twee Friese twintigers laten Wie is de Mol?-fans in Lada’s met Georgië kennismaken, het oude Sovjet-land waar de opnames van de hitserie plaatsvinden. Zaterdagavond keken miljoenen mensen naar het programma. Treed in de voetsporen van de Wie is de Mol?-kandidaten en geef paraglidend booschappen door aan teamgenoten, rij in 30-jaar oude lada’s door de gebieden bekend van de telivisieserie en ga de strijd aan met de anderen. 

Wie is de Mol? voor de onbekende Nederlander

Al seizoenen lang worden de fans van WIDM jaloers op de avonturen van de BN’ers. Het leek de twee Friese jonge heren een goed idee om ook de onbekende Nederlander een gelijkwaardige avontuur aan te bieden. Het duo heeft ondernemerservaring in Georgië met een motorverhuurbedrijf, een reisbureau en met Soviet Tours met Sovjet Auto’s en Motoren.

Deze Sovjet auto’s worden ook gebruikt voor de WIDM?- tours. ‘Tijdens de tours heeft elk team beschikking over een van de Sovjet bolides. Daarmee gaan deelnemers op zoek naar aanwijzingen, voeren opdrachten uit – te water, te zee en in de lucht – om zo de andere teams te snel af te zijn. Aan het eind van de rit is een van de teams de winnaar’, aldus Friese Evert. ‘De wagens geven de ervaring een ongekende authenticiteit.’

Georgië groeiende als vakantiebestemming

Veel Nederlanders zullen afgelopen zaterdag pas voor het eerst kennis hebben gemaakt met Georgië toen de kandidaten van WIDM er de strijd ontknoopten. Willem, die ooit stage liep op de Nederlandse ambassade in Tbilisi: ‘Het is geweldig om te zien dat steeds meer mensen het relatief onbekende Kaukasus-land beginnen te ontdekken. De gastvrijheid is in het geboorteland van Jozef Stalin is ongekend. Bezoekers van de Sovjet-parel kunnen vanaf vijfduizend meter hoogte uitkijken over de Kaukasus, cruisen langs de kustlijn van de Zwarte Zee en genieten van het turbulente Tbilisi. De ongerepte natuur en het subtropische klimaat zorgen ervoor dat de bestemming het hele jaar kan worden bezocht. In de winter ski en gesnowboard je er in ongerepte wintersportgebieden, terwijl je in de zomer de kust en de wijngebieden aandoet.’

Meer informatie surf je naar tbam.ge.

Afbeelding: Thomas van Hemert.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.