Wereldtoneel in Museum Volkenkunde

Wereldfair Museum Volkenkunde

Samen met Wereldse Markten organiseert Museum Volkenkunde op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) de derde editie van de Wereldfair. In en rond het museum reis je in een dag de hele wereld over. Struin langs de marktkramen met bijzondere handgemaakte en fairtrade producten, geniet van demonstraties en muziek of doe mee aan een van de workshops.

Werelds spektakel

Meer dan 60 kramen in de Museumtuin, een breed aanbod aan activiteiten voor het hele gezin en uiteraard ook de mogelijkheid om de tentoonstellingen in het museum te bezoeken; dat is Wereldfair. Tussen de marktkramen vind je bijzondere acts met steltlopers, Japans zwaardvechten en Indonesische dans. Muzikale verrassingen zijn er onder meer van kora speler Zoumana Diarra en Roda da Holanda, die Braziliaanse samba combineert met Hollandse gezelligheid.

Zelf aan de slag

Ga zelf aan de slag met een van de workshops. Recycle bijvoorbeeld papier tot een Oegandese armband, leer muziek maken met een kalebas of maak je eigen mini altaar, compleet met mini Boedha. Doorlopend kun je tekenen aan mega kleurplaten, levensgroot Mikado spelen of even uitrusten in de Marrakesh-tent met heerlijke Marokkaanse thee en waterpijp. Of laat een henna tatoeage zetten.

COOL JAPAN

Bezoek ook de tentoonstelling COOL JAPAN en vindt daar inspiratie voor de workshop manga tekenen, op Japanse wijze papier maken of kalligraferen. Luister naar een familieverhaal bij het Japanse vertelkastje, de kamishibai, of maak eindelijk je verzameling Pokemonkaarten compleet bij de ruiltafel.

Kortom, wij tippen je om Tweede Pinksterdag kleurrijk in Museum Volkenkunde te spenderen! Bekijk het complete programma op www.volkenkunde.nl.

Wereldfair

Maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag)
10:00 – 17:00 uur
Museumtuin, Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden
Toegang tot Museumtuin en activiteiten is gratis, voor een aantal workshops wordt een kleine bijdrage voor materiaal gevraagd. Museumentree reguliere prijs, Museumkaart geldig.

Afbeelding: InaDance – Traditionele Indonesische dans

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.