Wereldse line-up van hedendaagse kunstenaars op Rotterdam International Art Fair 2016

© Govind Sirsat. 'Untitled', 2015, 150 x 210 cm, acryl op canvas

Hedendaagse kunst op een historische locatie, dat creëert een bijzonder umfeld. Hoe vaak zie je tenslotte street art in een gotische kerk? De Rotterdam International Art Fair (RIAF) vindt net als twee jaar geleden plaats in de statige Laurenskerk. Op de beurs zijn tal van bekende en aanstormende internationale kunstenaars persoonlijk aanwezig.

Hedendaagse, wereldwijde kunst

Op de Rotterdam International Art Fair komt iedere kunstliefhebber aan zijn trekken. Volgens Natal Vallvé en Joëlle Dinnage, directeuren van organisator Global Art Agency, is er een interessante mix van kunstenaars te zien. Vallvé: ‘De kunstenaars die hun werken tijdens de RIAF tentoonstellen, ontstijgen de hedendaagse kunstwereld vanwege hun techniek, originaliteit en persoonlijkheid. Zij hebben iets te vertellen en kenmerken zich door een eigen stijl. Daarbij zijn ze representatief voor hun eigen cultuur, wat ervoor zorgt dat de fair een mooi beeld geeft van hedendaagse kunst vanuit de hele wereld. Wij geloven dat we met deze selectie van gerenommeerde artiesten een interessant palet van contemporary art bieden.’

Klinkende namen

In totaal zijn 150 exposanten uit 35 vertegenwoordigd in de Laurenskerk, waaronder Emanuel Vasco Nunes, August Vilella (winnaar The Independent Art Fair) en Thomas Dowdeswell. De Londense Vogue Art Gallery toont werken van Banksy, Mr Brainwash en Sheperd Fairey. Daarnaast zijn er tal van internationaal succesvolle Nederlandse kunstenaars aanwezig, zoals Katrien van Hettema, Tiny Kanters, Loes van Delft, Henk Veen en Ike Smitskamp. Ook aanstormend talent krijgt de kans om te exposeren. In totaal worden meer dan 3.000 werken tentoongesteld voor de verkoop.

Programma Rotterdam International Art Fair

Naast de beurs zelf heeft de Rotterdam International Art Fair een programma samengesteld voor de bezoekers. Op vrijdag 9 september is de VIP voorbezichtiging tijdens een exclusief avondprogramma waarbij bezoekers onder het genot van een glas Catalaanse Cave de kunstenaars en gelijkgestemde kunstliefhebbers ontmoeten. De beurs is zaterdag 10 september gratis toegankelijk en wordt er live geschilderd. Ook vinden een Art Show en de Global Art Awards Ceremony plaats, waarbij de favoriete kunstenaars van de Rotterdam International Art Fair door een vakjury worden beloond.

Overige informatie over Rotterdam International Art Fair:

Datum: 9 en 10 september 2016
9 september VIP voorbezichtiging
18.00 uur – 21.00 uur. Tickets € 10 EUR
10 september
11.00 uur – 18.00 uur. Entree Gratis

Bezoek voor meer informatie de website of Facebookpagina van Rotterdam International Art Fair.

Afbeelding: prachtig werk van Govind Sirsat uit India. ‘Untitled’, 2015, 150 x 210 cm, acryl op canvas (all rights reserved).

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.