Een wereld vol veren: ontdek veerkracht in Museum Volkenkunde

Wereld vol veren - Foto Alejandro Aquire

Overal ter wereld dossen mensen zich uit met veren. Volken van Papoea-Nieuw-Guinea tot Noord-Amerika zijn er iconisch door geworden. Tot en met 5 maart ontdekt je veerkracht in de tentoonstelling Wereld vol veren in Museum Volkenkunde. 

Ook het westerse straatbeeld wordt gekenmerkt door veren, in de vorm van prints, sieraden en tattoos. Maar de wereldwijde fascinatie voor veren draait niet alleen om schoonheid. Velen kennen er bovennatuurlijke krachten aan toe. Niet voor niets dragen de demonstranten tegen de Dakota Acces Pipeline hun meest imposante, gevederde attributen tijdens protesten.

Wereld vol veren: kleurrijk en kwetsbaar

De mooiste verenobjecten uit de museumcollectie die vanwege hun kwetsbaarheid zelden zijn getoond, zijn eindelijk te zien voor het grote publiek. In de tentoonstelling Wereld vol veren wordt de bijzondere verencollectie afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers. Ook vind je er video’s en animaties met wonderlijke verhalen over de betekenis van verschillende soorten veren.

Wil je meer weten over deze tentoonstelling en het museum? Bezoek dan de website van Museum Volkenkunde.

Foto: © Alejandro Aquire.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.