Wellness in Thailand: een luxe resort of een primitief hutje op het strand?

Thailand wordt vaak geassocieerd met wellness en meditatie en dat is ook niet zo gek. De prachtige gebieden en tropische temperaturen dragen daar natuurlijk aan bij. En wellness is vrijwel ontstaan in Thailand. Tegenwoordig zijn ook de detox behandelingen en hot-yoga sessies niet meer weg te denken uit de Thaise cultuur. Voor wie een innerlijke reiniging niet ziet zitten, kan ook prima genieten van een verse kokosnoot op het strand. Van een luxueus resort tot een primitief hutje op een parelwit strand, de uiteenlopende opties maakt het mogelijk voor iedereen de perfecte manier van ontspanning te vinden. Dit zijn drie heerlijke resorts in Phuket, Koh Samui en Bangkok voor een fantastische wellness ervaring in Thailand.

Absolute Sanctuary – Koh Samui

Om balans terug te vinden en meer inzichten te krijgen in een gezonde lifestyle is Absolute Sanctuary the place to be: de lijst met green smoothies en cold pressed juices is oneindig. Yoga sessies wissel je hier af met persoonlijke detox behandelingen op maat. Daarnaast is er totale rust, doordat Absolute Sanctuary enkel gefocust is op volwassenen. Vroeg in de ochtend gaat het yoga programma van start met yin yoga en hot yoga sessies die tussen de spabehandeling door worden gegeven. De dag wordt afgesloten met een authentieke Thaise massage op het strand. Met zicht op zee waarbij de zon aan de horizon verdwijnt, is het simpelweg onmogelijk om niet volledig tot rust te komen.

Amanpuri – Phuket

In de meest exclusieve hotels van Aman Resorts wordt altijd iets nieuws geïntroduceerd, zo ook in het Amanpuri resort in Phuket. Zo is afgelopen zomer de focus gelegd op mentaal en spiritueel helende thema’s. Het spa programma is gericht op persoonlijke aandacht in kleine groepen. Binnen het programma zijn er vier thema’s: cleansing, mental awareness, fitness en weight loss. Er is een privéstrand en ieder verblijf beschikt over een eigen zwembad. De natuur komt op de eerste plaats bij Aman Resorts, met als resultaat dat de jungle en het resort samenkomen alsof het van nature zo had moeten zijn.

Mandarin Oriental – Bangkok

Bangkok schetst over het algemeen een beeld van een snelle, levendige stad waar alles 24/7 doorgaat. Toch is de eeuwenoude, Thaise wellness traditie ook zichtbaar in deze wereldstad. Het 140 jaar oude resort Mandarin Oriental laat zien dat Bangkok naast alle hectiek ook een oase van rust kent. Mandarin Oriental heeft inmiddels met haar berg aan ervaring de nodige awards binnengesleept. Wie na een dag aan spa en massages zich weer wil bevinden onder de mensen, kan zich melden bij de Bamboo Bar. Een klassieke bar waar het ultieme urban gevoel van de stad wordt binnengelaten door middel van lokale jazz performers.

Meer weten over Thailand of reisinspiratie opdoen? Surf naar www.tourismthailand.org.

Afbeelding: © Tourism Authority of Thailand, Copyright 2013. All rights reserved.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.