Waarom een camper roadtrip toch echt op je bucketlist moet

Camper roadtrip

Op vakantie met een camper stoffig? Niet is minder waar als je bijvoorbeeld graag onontdekte plekken spot. Of word je helemaal vrolijk van rijden door uitgestrekte landschappen met slechts de sterren als navigatie? Een camper roadtrip it is! Camptoo heeft tien keer voor je op een rij gezet waarom een roadtrip met een camper toch echt op je buckelist moet. 

1. Laat je leiden door je passie

Ben jij geboren op een surfplank, tik je graag alle festivallen af of val je als een blok voor lokale foodtentjes tijdens jouw stedentrip? Volg dan jouw passie met een camper roadtrip! Zo heb je altijd alles bij de hand en ben je volledig in charge over wat je doet, waar je slaapt, en waar je de volgende dag heenrijdt. Niets meer en niets minder.

2. Ultieme vrijheid

Verliefd op het ultieme vrijheidsgevoel dat backpacken je geeft, maar ben je wel op zoek naar een wat meer laid back manier van reizen? Bepaal dan zelf je route tijdens een roadtrip met een camper. Is plek A toch niet je van het? Rij dan door naar plek B.

3. Hidden gems

‘Lonely’ Planet? Zo lonely is het tegenwoordig niet meer op al die bekende travel hotspots! Ben jij juist op zoek naar dat ene verlaten strandje of nog verborgen dorpje? Ontdek ze met je eigen camper! Wedden dat jij straks met een rugzak vol nieuwe verhalen en goede adresjes thuiskomt?

4. Off the radar

Radio aan, handen aan het stuur en ‘off the radar you go’! Rijd weg van WiFi en ontsnap voor even aan de dagelijkse berichtjes op social media en email. Kom helemaal tot jezelf en geniet weer van de basics: uitgestrekte landschappen, tjilpende vogels en slechts de vraag wat er vanavond op de BBQ ligt.

5. Vakantiedagen versus reisdromen

Het arbeidersleven brengt je vaak een x aantal vakantiedagen per jaar. Zomaar drie maanden op pad met je backpack wordt dus een stukje lastiger. Wat nu? Kies voor een nanovakantie met camper dichterbij huis! Roadtrip een paar dagen door Italië of breng een bezoek aan de Spaanse kust. Echt wel dat jij alsnog die reizigers vibe voelt. Bonus: je hoeft die zware rugzak niet meer mee te slepen én hebt altijd een slaapplek bij de hand.

6. Vind je inner outdoor hero

Blaas het stof van je wandelschoenen of wax je snowboard nog eens extra: jouw inner outdoor hero staat te trappelen om zich weer van zijn beste kant te laten zien. De perfecte start voor een hike in Schotland of de beste poedersneeuw in Oostenrijk? Geen probleem. Zet jouw basecamp langs de kant van de weg en word (weer) één met de natuur!

7. Samenzijn

Vind niet alleen je eigen inner hero via de camper roadtrip, maar ontdek ook die van een ander. Simpelweg door weer tijd te hebben voor elkaar. Met een groep vrienden losgaan op hits onderweg, een fijne picknick in de natuur met je geliefde, het ontmoeten van locals of het spelen van spelletjes met de fam.

8. Comfortabel combineren

Combineer een paar dagen citytrippen met een bezoek aan die hippe lokale markt langs dat ene plattelandsweggetje en rijd vervolgens nog even door voor wat strandvertier. Dankzij jouw mobiele huis heb je alles bij de hand en mix & match je gemakkelijk meerdere soorten reizen in één.

9. Roadtrip must-do routes

Rijd in de voetsporen van de Tour du France, door de indrukwekkende natuur van de Noorse fjorden of langs pittoreske en gekleurde huiszen, geplakt tegen de Italiaanse bergen van de Amalfi kust.  Er zijn genoeg mooie routes om op jouw eigen manier te ontdekken die meer dan bucketlist-waardig zijn.

10. #VolgJeEigenPad

Uit dus die navigatie, weg die technologie en vergeet je uiteindelijke bestemming. Het is de reis zelf waar het uiteindelijk om draait. Voel jij ook zo’n behoefte om ’s ochtends wakker te worden met de vrijheid om jouw eigen pad voor die dag uit te stippelen? Camper roadtrippen it is!

Check voor mooie must-do routes ‘Airbnb on wheels’ Camptoo.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.