Voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde, Leiden

Voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde

Deze voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde in Leiden staat het activiteitenprogramma volledig in het teken van Japan. Dit gevarieerde programma biedt zowel jong als oud een leuke aanvulling op een bezoek aan de succesvolle tentoonstelling GEISHA.

Van workshops Kimono ontwerpen en Japanse trommels tot sierlijke dansoptredens en demonstraties Kimono dragen. Nieuwsgierig naar hoe het voelt om op de beroemde Japanse houten slippers te lopen? Tijdens de familierondleiding door de tentoonstelling mag je het uitproberen. Liever zelf op ontdekkingsreis? Dat kan! Met de digitale route kom je via de computerzuiltjes in iedere zaal meer te weten over het leven van een geisha. En natuurlijk staat de Wilde Bus klaar voor de allerkleinsten: stap in dit fantasievoertuig en je reist de hele wereld over.

Workshops

Naast de demonstraties Kimono dragen kun je in de voorjaarsvakantie ook je eigen droomkimono komen ontwerpen in het atelier. Of ontdek hoe jouw naam eruitziet in het Japans bij de demonstratie Kalligrafie door Junko Benoist-Yamanouchi. Zin in iets knallenders? Doe dan mee met John May, die in het weekend van 21 & 22 februari met zijn slagwerkgroep Pure Percussion op de Taiko, de imposante Japanse trommels, komt spelen.

Optreden

Iets rustiger dan het tromgeroffel klinkt de Shakuhachi, de Japanse bamboefluit. Kees Kort, die al jaren iedere veertien dagen in de Boeddhazaal optreedt, laat ook deze vakantie de prachtige klanken van dit bijzondere instrument horen. Hij begeleidt Junko Benoist-Yamanouchi tijdens haar optreden traditionele Japanse dansen.

Superkrachten

Naast een bezoek aan de expositie GEISHA is een wandeling door de vaste tentoonstelling een wereldreis op zich. Ook voor kinderen is dit een hele belevenis: in iedere zaal zijn Superkrachten te verzamelen. Wie alle Superkrachten van de wereld verzameld heeft, is lid van de Tribe en krijgt een leuke beloning.

Informatie voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde

De voorjaarsvakantie valt in het museum van 14 februari t/m 1 maart 2015. Op maandag 16 & 23 februari 2015 is het museum i.v.m. de voorjaarsvakantie extra geopend. Voor het actuele activiteitenprogramma, kijk op www.volkenkunde.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.