Voor liefhebbers van lokale en wereldse geschiedenis: Geschiedenis Festival 2017

Geschiedenis Festival 2017

Geschiedenis leeft in Nederland! Voor het derde jaar op rij presenteert Historisch Nieuwsblad het Geschiedenis Festival, dit jaar op 7 oktober met vele gerenommeerde historici uit binnen- en buitenland. 

De historici gaan met elkaar en het publiek in gesprek over tal van actuele en historische onderwerpen. Onder meer de hevige strijd tijdens het Ardennenoffensief (Beevor) en een kritische kijk op de Surinaamse geschiedenis (Cynthia McLeod en Leo Balai) komen aan bod. Van geluk tijdens de Gouden Eeuw (Noordervliet) tot het trieste lot van Indiaanse stammen in negentiende-eeuws Amerika (Cozzens). Ook de actualiteit staat volop in de schijnwerpers, met een panelgesprek over Merkels Duitsland en een debat over de impact van de Brexit op de Europese verhoudingen. 

Geurcollege en biseksuele koning Willen II

Een greep uit het gemêleerde sprekersaanbod: Sir Antony Beevor, Suzanna Jansen, Luc Panhuysen, Peter Cozzens, Maarten van Rossem, Nelleke Noordervliet, Frits van Oostrom, Yuri Slezkine, Herman Pleij, Adrian Goldsworthy, Willem Melching, Annegreet van Bergen, Harmen Snel en vele anderen.

En volg workshops geschiedenis schrijven, maak een historische dans en stamboomonderzoek. Bekijk een theatershow over de biseksuele koning Willem II, doe mee aan een quiz, een geurcollege over hoe het slagveld van Waterloo heeft geroken, en maak stadswandelingen langs de sporen van het slavernijverleden in Haarlem.

Nieuw dit jaar is een kinderprogramma, waarin kinderen van 8 – 13 jaar hun kennis van de geschiedenis op speelse wijze verbreden. Wie wil er nu niet leren mummificeren?

Geschiedenis Festival 2017

Zaterdag 7 oktober, 9.00 uur – 18.00 uur
Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Download het programma van het Geschiedenis Festival 2017 op hun website.

Tickets en informatie
Abonnees: €49,95
Niet-abonnees: €59,95
Informatie en kaartverkoop via geschiedenisfestival.nl.

Alvast voorproefjes van het festival meekrijgen? Volg het Geschiedenis Festival via Facebook en Twitter en praat mee over #GF2017.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.