In herfstvakantie vluchtelingenboot Lampedusa open voor publiek in het Tropenmuseum

Hersftvakantie in Tropenmuseum met Lampedusa

Tijdens de herfstvakantie maken bezoekers van het Tropenmuseum het bijzondere programma Lampedusa mee. Je stapt namelijk letterlijk aan boord van een vluchtelingenboot die tijdelijk voor het museum ligt. Hiermee krijg je een uniek perspectief op de reis die veel vluchtelingen maken. Dit is een van de vele activiteiten die tijdens de herfstvakantie worden aangeboden in het Tropenmuseum.

Waargebeurd verhaal

In samenwerking met ZEP Theaterproducties besteedt het Tropenmuseum met Lampedusa aandacht aan de persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie. Als bezoeker word je  meegenomen in een waargebeurd verhaal over de onwaarschijnlijke vlucht van de Zuid-Soedanese Valentino Achack Deng. Tijdens het verhaal ga je aan boord van de Lampedusa. Deze boot vervoerde in 2013 nog 282 vluchtelingen van Egypte naar Italië. In de herfstvakantie maak je het verhaal van Valentino mee op 22, 23, 28 en 29 oktober. Het is toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar.

Meer herfstvakantie in het Tropenmuseum

Naast Lampedusa is er nog veel meer te doen in de herfstvakantie. Kinderen kunnen zelf Tibetaanse wensvlaggetjes maken (vanaf 4 jaar) of deelnemen aan de dierenspeurtocht Machtige Dieren (vanaf 6 jaar). Verder is er de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko waar kinderen kennismaken met de Marokkaanse cultuur. Aansluitend op de muzikale tentoonstelling Rhythm & Roots geeft Marc Stakenburg op 30 oktober de lezing ‘De big bang van de popmuziek’.

De herfstvakantie in het Tropenmuseum duurt nog t/m 30 oktober. Voor meer informatie over het herfstprogramma, zie tropenmuseum.nl/nl/herfstvakantie-2016.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.