Visumovereenkomst Peru goed voor handel met Schengenlanden en Caribische Koninkrijksdelen

Visumovereenkomst Peru

Minister Koenders heeft onlangs als voorzitter van de Raad van de Europese Unie een visumafschaffingsovereenkomst ondertekend met Peru. Hierdoor kunnen Peruanen vanaf 15 maart 2016 zonder visum het Schengengebied inreizen. Andersom konden EU-burgers al visumvrij Peru inreizen.

Nederland is een voorstander van deze visumvrijstelling. Peru maakt sterke economische en politieke ontwikkelingen door. Nederland, Aruba en Sint Maarten zien kansen om de handelsbetrekkingen te bevorderen. In de relatie tussen Nederland en Peru staan de handelsbetrekkingen centraal. Nederland beoogt een intensivering van de export naar Peru – met name van kennis en technologie – in de topsectoren agri & food, water, mijnbouw & energie en transport & infrastructuur. Daarnaast streeft Nederland naar versterking van de politieke banden met Peru, ook gezien de constructieve rol van Peru in de regio, de economische groei in het land en de relatieve gelijkgezindheid op thema’s als mensenrechten.

Visumvrij reizen in Schengengebied

Peruanen mogen maximaal 90 dagen in een periode van 180 dagen in het Schengengebied blijven. Het visumvrij reizen geldt voor alle soorten reizigers en reisdoelen, zoals toerisme, cultureel bezoek, wetenschappelijke activiteiten, familiebezoek en zakenreizen. Uitzondering hierop zijn personen die naar de Schengenlanden komen om betaald werk te doen. Dat vergt nog steeds een werkvisum. Naast van de visumvrijstelling voor Schengen, zullen Peruanen gelijktijdig visumvrij worden gesteld voor Aruba, Bonaire, Saba, St.Eustatius en St. Maarten. Curaçao zal binnenkort over de visumvrijstelling voor Peruanen beslissen.

Afbeelding: Paul Watson op Flickr met licentie BY-NC-SA 2.0.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.