Vind het geluk deze herfstvakantie in het Afrika Museum

Body percussie

‘Geluk moet je soms een handje helpen’, wordt vaak gezegd. In verschillende Afrikaanse culturen wordt deze daad bij het woord gevoegd en probeert men het geluk naar zich toe te trekken. Bijvoorbeeld met krachtbeelden, amuletten en orakels. Maar ook door de voorouders of goden te raadplegen. Tijdens deze herfstvakantie een speciaal kinderprogramma met alles over de wereldwijde zoektocht naar het geluk in het Afrika Museum.

Geluk wereldwijd

Oktober is de nationale Maand van de Geschiedenis, en het thema dit jaar is geluk. Het Afrika Museum sluit deze herfstvakantie aan op dit thema met speciale programma’s voor kinderen. Twee weken lang leer je in het Afrika Museum alles over hoe geluk wereldwijd wordt ervaren en welke belangrijke rol dit speelt in verschillende culturen.

De zoektocht naar geluk

Tijdens de rondleiding Rondje Geluk, langs objecten in het museum die allemaal een rol spelen in het vinden van geluk, ontdek je alles over deze zoektocht. Ga daarnaast creatief aan de slag en maak je eigen gelukstatoeage of -stempel met Ghanese Adinkra symbolen tijdens een van de workshops. En het is wetenschappelijk bewezen: muziek maakt gelukkig. Ontdek in de workshop body percussie hoe je ook met je eigen lichaam muziek kunt maken.

Volgende week opzoek naar geluk? Kijk voor het complete programma op www.afrikamuseum.nl.

Afbeelding: body percussie © Ivar Pel.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.