Vijf redenen waarom je de parel van Midden Amerika moet bezoeken: Costa Rica

Costa Rica - Toekan

Het nieuwe jaar is alweer in zicht en dat betekent dat je travel wishlist voor 2018 aangevuld mag worden! Nu KLM direct naar Costa Rica vliegt, wordt het hoog tijd om de ultieme top vijf van dit land op een rij te zetten. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos, van avontuur en relaxen tot de mooiste natuur en meest ongerepte stranden. 

Pura Vida!

Het gezegde ‘Pura Vida’ is in heel Costa Rica te horen. Het wordt gebruikt als een begroeting of een uitdrukking van blijheid en betekent letterlijk ‘puur leven’. Deze positieve en levendige sfeer is in het hele land te voelen. Overal waar je komt, word je met een glimlach verwelkomd door de lokale bevolking. Costa Rica is dan ook het meest ‘gelukkigste land’ ter wereld volgens de Happy Planet Index.

Costa Rica - Tortuguero
Tortuguero

De mooiste landschappen en stranden

Maar liefst 26 procent van het land is beschermd gebied. De bekendste vulkaan van het land, Arenal, is momenteel zelfs actief. Je krijgt het idee alsof je in een ansichtkaart bent beland. De rivier, Rio Celeste, met het meest helder blauwe water mag je ook niet missen. Verder telt Costa Rica zo’n 1280 kilometer aan kustlijn. De ongerepte witte stranden als Playa Tortuguero en Playa Manuel Antonio zijn een must voor de nodige ontspanning.

Ga op safari

De luiaard, het langzaamste zoogdier ter wereld, kan door heel Costa Rica gespot worden. Als je in de auto zit of door de jungle loopt, is de kans heel groot dat je deze dieren ziet relaxen in de hoge bomen. Het Manuel Antonio Park en het Tortuguero National Park, thuis van de zeeschildpadden, zijn de bekendste parken van Costa Rica. Op safari door het regenwoud kom je verschillende soorten dieren tegen, zoals krokodillen, diverse soorten apen en zo’n 900 vogelsoorten, waaronder de welbekende en kleurrijke toekan.

Costa Rica - Arenal
Arenal

Voor ieder wat wils

Surfers en duiker voelen zich direct thuis in de natuur van Costa Rica. Het binnenland is ideaal voor de zogenaamde ’thrill seekers’, met de jungles die meer dan geschikt zijn om doorheen te tokkelen en de rivieren die perfect zijn voor wildwateravonturen. Iets minder avontuurlijk ingesteld? Costa Rica telt meerdere kuuroorden voor een ultiem verwenmoment.

Your eco footprint

Costa Rica is koploper geworden in duurzaam toerisme. Het land heeft het Certification for Sustainable Tourism (CST) ontwikkeld dat als fundamenteel doel heeft om het milieu te begunstigen en de maatschappij te ondersteunen. Elektriciteit wordt voor 99 procent uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. Dieren worden beschermd, opgevangen en verzorgd. De hotels zijn kleinschalig en voornamelijk in de vorm van lodges die bijna allemaal een eco-label hebben. Bij het boeken van een vakantie naar Costa Rica hoef je je dus zeker geen zorgen te maken om je eco footprint.

Voor meer reisinformatie over Costa Rica, surf naar www.visitcostarica.com/en.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.